У недељу увече, чланови породице су поставили протестни шатор у Јерусалиму и обећали да ће тамо остати док влада не постигне договор о ослобађању неких талаца.

Рођаци талаца су последњих дана интензивирали своје протесте, захтевајући од владе да учини више да се њихови најмилији ослободе.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху обећао је да ће наставити офанзиву до "потпуне победе" над Хамасом и да ће вратити све преостале таоце након што је више од 100 пуштено у споразум о прекиду ватре у новембру у замену за десетине Палестинаца које је Израел затворио.

Верује се да Хамас држи таоце у тунелима дубоко под земљом и користи их као штит за своје највише вође. Израел је успешно спасао само једног таоца, док Хамас каже да је неколико њих убијено у израелским ваздушним нападима или током неуспешних спасилачких операција. Те тврдње нису могле бити независно потврђене.

Шеф израелске дипломатије и палестински министар на састанку ЕУ о мировном плану

Израелски и палестински министри спољних послова ће се састати данас у Бриселу са својим колегама из земаља чланица Европске уније.

ЕУ разматра потенцијалне кораке ка свеобухватном мировном решењу за две сукобљене стране у тренутку док бесни рат Израела и палестинског Хамаса у Гази, наводи Ројтерс.

Овом састанку ће присуствовати и министри спољних послова Саудијске Арабије, Египта и Јордана, као и генерални секретар Лиге арапских држава с обзиром на то да ће бриселски састанак бити фокусиран на последице упада Хамаса у Израел 7. октобра и израелског војног одговора, напомиње Ројтерс.

(АП)

БОНУС ВИДЕО: