U pitanju je prelepa 37-godišnja novinarka Dora Panteli, koja je odavno zaštitno lice Evrolige i jedno od najatraktivnijih lica evropske košarke uopšte. 

Puno ime ove zanosne Grkinje je Teodora Panteli, a rođena je i odrasla u Atini, a studirala je u Sjedinjenim Američkim Državama. Bila je profesionalna sportistkinja 17 godina i postala je prva Grkinja koja je dobila punu sportsku stipendiju (NCAA Divizija 1).

Pored toga, Dora je prva grčka komentatorka u Evroligi, a tek četvrta u istoriji pomenutog takmičenja. Takođe, prva je iz Grčke, bilo da je u pitanju muškarac ili žena, koja je kreator sadržaja za Evroligu, NBA Evropu i NBA Letnju ligu.

 

 

 

 

Teodora je letos ušla u istoriju kao prva grčka novinarka koja je izveštavala sa Svetskog prvenstva,  a čak je imala i priliku da nekoliko puta u Manili intervjuiše Bogdana Bogdanovića, kapitena reprezentacije Srbije.

 

 

 

 

Pored neospornog košarkaškog znanja, ona je i član je Helensko-američke unije, dobitnica nagrade za doprinos u sportu, obrazovanju i karijeri u novinarstvu. Kao govornik učestvovala je na sijaset tribina gde je govorila o liderstvu žena u sportu.

Ima zvanje saradnika za nauku, diplomu engleske književnosti i globalne kulture i magistrat iz filozofije i PPL (filozofija, politika i pravo). Takođe, magistrirala je i psihologiju, a od 2016. radi pomenuti posao u novinarstvu.

Radila je kao asistent na koledžu, zatim i kao profesor na IST koledžu 2020-21 godine. Prethodne "sezone" učila je buduće novinare kako da analiziraju igru i kreiraju sadržaj.

Pogledajte još neka atraktivna izdanja ove zanosne novinarke:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO: