У питању је прелепа 37-годишња новинарка Дора Пантели, која је одавно заштитно лице Евролиге и једно од најатрактивнијих лица европске кошарке уопште. 

Пуно име ове заносне Гркиње је Теодора Пантели, а рођена је и одрасла у Атини, а студирала је у Сједињеним Америчким Државама. Била је професионална спортисткиња 17 година и постала је прва Гркиња која је добила пуну спортску стипендију (НЦАА Дивизија 1).

Поред тога, Дора је прва грчка коментаторка у Евролиги, а тек четврта у историји поменутог такмичења. Такође, прва је из Грчке, било да је у питању мушкарац или жена, која је креатор садржаја за Евролигу, НБА Европу и НБА Летњу лигу.

 

 

 

 

Теодора је летос ушла у историју као прва грчка новинарка која је извештавала са Светског првенства,  а чак је имала и прилику да неколико пута у Манили интервјуише Богдана Богдановића, капитена репрезентације Србије.

 

 

 

 

Поред неоспорног кошаркашког знања, она је и члан је Хеленско-америчке уније, добитница награде за допринос у спорту, образовању и каријери у новинарству. Као говорник учествовала је на сијасет трибина где је говорила о лидерству жена у спорту.

Има звање сарадника за науку, диплому енглеске књижевности и глобалне културе и магистрат из филозофије и ППЛ (филозофија, политика и право). Такође, магистрирала је и психологију, а од 2016. ради поменути посао у новинарству.

Радила је као асистент на колеџу, затим и као професор на ИСТ колеџу 2020-21 године. Претходне "сезоне" учила је будуће новинаре како да анализирају игру и креирају садржај.

Погледајте још нека атрактивна издања ове заносне новинарке:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БОНУС ВИДЕО: