Vest o venčanju Senegalca bila je iznenađenje za mnoge ljubitelje fudbala, s obzirom na to da je njegov ljubavni život bio prekriven velom tajne. 

Jedini put kada je Mane govorio o braku bilo je pre oko dve godine kada je opisao tip žene za koju bi se oženio.

- Video sam mnogo devojaka koje me pitaju zašto nisam oženjen, ali izvinjavam se što gubite vreme. Žena koju oženim neće biti na društvenim mrežama. Želim da se oženim ženom koja poštuje Boga i dobro se moli. Svako ima svoj način da bira ljubav - rekao je tada Mane. 

I ono što je pričao, to je i uradio budući da, prema pisanju lokalnih medija, njegova supruga nema društvene mreže, a i važi za devojku koja živi po muslimanskim pravilima života.

Ajša se nedavno oglasila za Mejl Onlajn i rekla je da je odlučna da ostane skromna te da je neće promeniti slava i bogatstvo njenog muža. 

 

 

Ova 18-godišnja devojka udala se 7. januara ove godine za 31-godišnjeg fudbalera na dogovorenoj islamskoj ceremoniji zaključivanja braka u džamiji u blizini glavnog grada Senegala.

Dogovoreni brak je odmah izazvao pometnju na društvenim mrežama, a čini se da je Ajša bila namenjena Sadiju još od njenih tinejdžerskih dana. Ona je sada spremna da zameni svoj život u Dakaru sa životom sa Maneom u Saudijskoj Arabiji, gde on igra za lokalni Al Nasr, zajedno sa Kristijanom Ronaldom.

- Radujem se svom novom životu i znam da će biti veoma drugačiji, ali ne osećam nikakav pritisak jer me Sadijeva slava i novac neće promeniti. To nije nešto što me zanima. Ostaću skromna osoba privržena svojoj veri - rekla je Ajša za Mejl Onlajn. 

 

 

Kako ističe, njena porodica je skromna i veoma privatna, te nije navikla da joj se pruža ovoliko pažnje. 

- Ja sam veoma prizeman čovek, i ništa neće biti drugačije zbog ovog braka. Ali ja sam veoma počastvovan što sam sada gospođa Mane - rekla je ova 18-godišnjakinja.

Interesantno, Sadio je navodno prvi put ugledao svoju sadašnju suprugu u periodu kada je ona bila tinejdžerka, ali joj nije prišao pošto je tada bila maloletna. Ipak, kako prenose mediji, on je svoje namere u vezi sa Ajšom saopštio njenom rođaku, što je otvorilo put njihovoj bračnoj zajednici. Proslavljeni fudbaler je svoju sadašnju suprugu upoznao preko njenog oca, poznatog arhitekte, i ušli su u dogovoreni brak. 

Iako se Mane nadao medenom mesecu nakon Afričkog kupa nacija na kojem se trenutno nalazi, Ajšina porodica insistira na tome da se fokusira na obrazovanje pre nego što se posveti braku.

Kako pišu svetski mediji, Ajša će završiti svoje akademske studije pre nego što se preseli kod Manea kasnije ove godine. 

 

 

Ajša je dočekana s oduševljenjem u školi nakon venčanja, a Maneov prijatelj otkriva da je fudbaler prvi put primetio Aišu 2020. godine dok je bio u Liverpulu.

Maneov blizak prijatelj, kojeg engleski mediji imenuju samo kao Endiaje, naglašava Maneovu pobožnost i želju za pobožnom ženom, a datum venčanja je određen prošlog oktobra kako bi se poklapao s Kupom Afričkih nacija.

Pored toga, bilo je spekulacija o Ajšinim godinama, ali Endiaje ističe da u senegalskoj kulturi godine nisu presudne pri odabiru partnera.

Inače, Mane se trenutno nalazi na Afričkom kupu nacija u Obali Slonovače gde predvodi svoj Senegal u grupi "C" u kojoj se nalaze još i Gvineja, Kamerun i Gambija.

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon dva odigrana kola, Senegal je upisao isto toliko pobeda uz samo jedan primljen i šest datih golova. Mane je za sada upisao po jedan gol i asistenciju. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO: