Вест о венчању Сенегалца била је изненађење за многе љубитеље фудбала, с обзиром на то да је његов љубавни живот био прекривен велом тајне. 

Једини пут када је Мане говорио о браку било је пре око две године када је описао тип жене за коју би се оженио.

- Видео сам много девојака које ме питају зашто нисам ожењен, али извињавам се што губите време. Жена коју оженим неће бити на друштвеним мрежама. Желим да се оженим женом која поштује Бога и добро се моли. Свако има свој начин да бира љубав - рекао је тада Мане. 

И оно што је причао, то је и урадио будући да, према писању локалних медија, његова супруга нема друштвене мреже, а и важи за девојку која живи по муслиманским правилима живота.

Ајша се недавно огласила за Мејл Онлајн и рекла је да је одлучна да остане скромна те да је неће променити слава и богатство њеног мужа. 

 

 

Ова 18-годишња девојка удала се 7. јануара ове године за 31-годишњег фудбалера на договореној исламској церемонији закључивања брака у џамији у близини главног града Сенегала.

Договорени брак је одмах изазвао пометњу на друштвеним мрежама, а чини се да је Ајша била намењена Садију још од њених тинејџерских дана. Она је сада спремна да замени свој живот у Дакару са животом са Манеом у Саудијској Арабији, где он игра за локални Ал Наср, заједно са Кристијаном Роналдом.

- Радујем се свом новом животу и знам да ће бити веома другачији, али не осећам никакав притисак јер ме Садијева слава и новац неће променити. То није нешто што ме занима. Остаћу скромна особа привржена својој вери - рекла је Ајша за Мејл Онлајн. 

 

 

Како истиче, њена породица је скромна и веома приватна, те није навикла да јој се пружа оволико пажње. 

- Ја сам веома приземан човек, и ништа неће бити другачије због овог брака. Али ја сам веома почаствован што сам сада госпођа Мане - рекла је ова 18-годишњакиња.

Интересантно, Садио је наводно први пут угледао своју садашњу супругу у периоду када је она била тинејџерка, али јој није пришао пошто је тада била малолетна. Ипак, како преносе медији, он је своје намере у вези са Ајшом саопштио њеном рођаку, што је отворило пут њиховој брачној заједници. Прослављени фудбалер је своју садашњу супругу упознао преко њеног оца, познатог архитекте, и ушли су у договорени брак. 

Иако се Мане надао меденом месецу након Афричког купа нација на којем се тренутно налази, Ајшина породица инсистира на томе да се фокусира на образовање пре него што се посвети браку.

Како пишу светски медији, Ајша ће завршити своје академске студије пре него што се пресели код Манеа касније ове године. 

 

 

Ајша је дочекана с одушевљењем у школи након венчања, а Манеов пријатељ открива да је фудбалер први пут приметио Аишу 2020. године док је био у Ливерпулу.

Манеов близак пријатељ, којег енглески медији именују само као Ендиаје, наглашава Манеову побожност и жељу за побожном женом, а датум венчања је одређен прошлог октобра како би се поклапао с Купом Афричких нација.

Поред тога, било је спекулација о Ајшиним годинама, али Ендиаје истиче да у сенегалској култури године нису пресудне при одабиру партнера.

Иначе, Мане се тренутно налази на Афричком купу нација у Обали Слоноваче где предводи свој Сенегал у групи "Ц" у којој се налазе још и Гвинеја, Камерун и Гамбија.

Фото: Танјуг/АП

 

Након два одиграна кола, Сенегал је уписао исто толико победа уз само један примљен и шест датих голова. Мане је за сада уписао по један гол и асистенцију. 

 

Стандингс провидед бy Софасцоре

 

БОНУС ВИДЕО: