Rijana je u Londonu tražila da joj svlačionica bude osvetljena svećama, posuta cvećem, kao i da u njoj bude dugačak kauč, ali ne od kože, već da preko njega bude "ledeno plavi prekrivač". Takođe je zahtevala i gomilu brze hrane. Madoni je bila potrebna soba za 200 ljudi (bolje reći dvorana), 30 članova obezbeđenja, joga instruktor, hemijsko čišćenjem nekoliko šefova, 20 međunarodnih telefonskih veza u svlačionici, u kojoj su morali da budu i ljiljani, bele i pink ruže, ali da budu pravilno isečene. DŽenifer Lopez je tražila privatni avion, hotelske sobe za svoju armiju stilista i šminkera. Imala je i ona, blago rečeno, čudan zahtev: da joj kafa bude promešana suprotno kretanju kazaljki na satu?

Foto: ATA images

 

Kada su u pitanju naše zvezde, minimalne zahteve, očekivano, ima Dragana Mirković, koja u svom bekstejdžu mora da ima samo vodu, baš kao i njene kolege iz "Leksington benda".

Jedna od najskromnijih je i Svetlana Ceca Ražnatović.

Foto: ATA images

 

- Imam rajder-listu, naravno, to je potpuno prirodna stvar kada se bavite ovakvim poslom. Ali što se tiče moje lične rajder-liste, da sad ja nešto posebno zahtevam, isključivo nehlađenu vodu i ništa više - izjavila svojevremeno folk diva.

Kako bi posle nastupa povratila snagu, pored osveženja, Lepa Brena od organizatora traži i voće.

Foto: ATA images

 

- Jednostavno, volim da se najedem svežih voćki. Nema ono koje posebno preferiram, voće je puno vitamina i minerala, tako da mi ni u kom slučaju ne može naškoditi - otkrila je Brena jednom prilikom.

Za razliku od njih Jelena Karleuša je zahtevnija. Ona je 2012. godine privukla veliku pažnju svojim spiskom zahteva za nastup na festivalu u Vrnjačkoj Banji.

Foto: ATA images

 

Od organizatora JK je tražila neprskane jabuke, svetski poznatu flaširanu vodu, grickalice bez glutena, ali i papagaja. Jelena je i za svoju garderobu imala posebne uslove, pa je tako zahtevala da soba u kojoj se presvlači nema prozore i da ispred njenih vrata ima obezbeđen parking. Ali ono što Karleuša uvek očekuje to je obezbeđenje.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO: