Ријана је у Лондону тражила да јој свлачионица буде осветљена свећама, посута цвећем, као и да у њој буде дугачак кауч, али не од коже, већ да преко њега буде "ледено плави прекривач". Такође је захтевала и гомилу брзе хране. Мадони је била потребна соба за 200 људи (боље рећи дворана), 30 чланова обезбеђења, јога инструктор, хемијско чишћењем неколико шефова, 20 међународних телефонских веза у свлачионици, у којој су морали да буду и љиљани, беле и пинк руже, али да буду правилно исечене. Џенифер Лопез је тражила приватни авион, хотелске собе за своју армију стилиста и шминкера. Имала је и она, благо речено, чудан захтев: да јој кафа буде промешана супротно кретању казаљки на сату?

Фото: АТА имагес

 

Када су у питању наше звезде, минималне захтеве, очекивано, има Драгана Мирковић, која у свом бекстејџу мора да има само воду, баш као и њене колеге из "Лексингтон бенда".

Једна од најскромнијих је и Светлана Цеца Ражнатовић.

Фото: АТА имагес

 

- Имам рајдер-листу, наравно, то је потпуно природна ствар када се бавите оваквим послом. Али што се тиче моје личне рајдер-листе, да сад ја нешто посебно захтевам, искључиво нехлађену воду и ништа више - изјавила својевремено фолк дива.

Како би после наступа повратила снагу, поред освежења, Лепа Брена од организатора тражи и воће.

Фото: АТА имагес

 

- Једноставно, волим да се наједем свежих воћки. Нема оно које посебно преферирам, воће је пуно витамина и минерала, тако да ми ни у ком случају не може нашкодити - открила је Брена једном приликом.

За разлику од њих Јелена Карлеуша је захтевнија. Она је 2012. године привукла велику пажњу својим списком захтева за наступ на фестивалу у Врњачкој Бањи.

Фото: АТА имагес

 

Од организатора ЈК је тражила непрскане јабуке, светски познату флаширану воду, грицкалице без глутена, али и папагаја. Јелена је и за своју гардеробу имала посебне услове, па је тако захтевала да соба у којој се пресвлачи нема прозоре и да испред њених врата има обезбеђен паркинг. Али оно што Карлеуша увек очекује то је обезбеђење.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО: