Povodom šest godina od ubistva Olivera Ivanovića danas su se na Kosovu održao pomen, kao i u Beogradu, u hramu Svetog Save.

Izjavu za medije jutros je dala i Oliverova udovica.

Foto: Printscreen Kosovo online

 

"Istraga tapka u mestu, možda čak i ne tapka u mestu, nego se, kako vreme odmiče, vraća unazad. Smatrala sam onog dana kada je Oliver ubijen da ćemo za sat, dan ili eventualno mesec da dođemo do imena Oliverovih ubica. Međutim, vreme me je demantovalo i šest godina nakon toga mi imamo jednu optužnicu koja je traljava, koja se menja nekoliko puta, tri, četiri puta je izmenjena, neka lica se pominju, ali apsolutno ništa konkretno i ništa od onoga što nas isključivo zanima, a to je ko su ubice i pre svega nalogodavci", kazala je Popović.

Dodaje da ne može da tvrdi da li postoji opstrukcija u istrazi, ali da je očigledno da "nešto ne ide kako treba".

"Prosto je neshvatljivo da posle šest godina ne možemo da dođemo do imena nalogodavaca. Tu najviše verujem državi Srbiji, ali oni su na neki način limitirani, jer nemaju saradnju od albanske strane. Imamo istragu koja traje šest godina i koja će, bojim se, trajati ko zna koliko još godina, ali kao što sam rekla svi oni treba da znaju da istina ne može da se sakrije i da sam ja apsolutno sigurna u to da ćemo jednog dana otkriti ko je ubio Olivera", uverena je Popović.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".