Ovaj neobičan trenutak ostavio je mnoge u čudu, ali najnovije izdanje L'Ekipa otkriva razloge ovog gesta. Đoković je sada za francuske novinare objasnio da je gest bio odgovor na nesportsko ponašanje Šeltona tokom njihovog meča.

- To je bila reakcija usmerena ka njemu, nije se dostojanstveno ponašao. Nije imao poštovanja, na terenu i u toku meča. Ako neko izađe iz granica sportskog ponašanja, onda reagujem - kazao je Novak.

Na snimcima se jasno vidi da je Amerikanac, nekoliko puta tokom prvog seta, glasno komentarisao situacije na terenu s namerom da privuče pažnju Đokovića.

Foto: Profimedia

 

 

- Nema servis. NJegov servis ne radi - govorio je mladi Amerikanac tada. Međutim, pokazao je Novak i tada zašto je najbolji na svetu, te je na kraju Šeltona postavio na mesto i jasno mu stavio doznanja da mora još da uči.

Sada je pred srpskim teniserom novi veliki izazov - pohod na 25. grend slem titulu u karijeri.

- Nadam se da mogu da počnem godinu ona kako sam često i startovao, sa pobedom ovde u Australiji, u Melburnu. Ovo je moje omiljeno mesto, bez sumnje. Na ovom terenu sam radio sjajne stvari i ostvarivao velike rezultate. Prošle godine sam prikazao jednu od najboljih igara u svojoj karijeri - istakao je Novak Đoković.

Foto: Profimedia

 

 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".