Овај необичан тренутак оставио је многе у чуду, али најновије издање Л'Екипа открива разлоге овог геста. Ђоковић је сада за француске новинаре објаснио да је гест био одговор на неспортско понашање Шелтона током њиховог меча.

- То је била реакција усмерена ка њему, није се достојанствено понашао. Није имао поштовања, на терену и у току меча. Ако неко изађе из граница спортског понашања, онда реагујем - казао је Новак.

На снимцима се јасно види да је Американац, неколико пута током првог сета, гласно коментарисао ситуације на терену с намером да привуче пажњу Ђоковића.

Фото: Профимедиа

 

 

- Нема сервис. Његов сервис не ради - говорио је млади Американац тада. Међутим, показао је Новак и тада зашто је најбољи на свету, те је на крају Шелтона поставио на место и јасно му ставио дознања да мора још да учи.

Сада је пред српским тенисером нови велики изазов - поход на 25. гренд слем титулу у каријери.

- Надам се да могу да почнем годину она како сам често и стартовао, са победом овде у Аустралији, у Мелбурну. Ово је моје омиљено место, без сумње. На овом терену сам радио сјајне ствари и остваривао велике резултате. Прошле године сам приказао једну од најбољих игара у својој каријери - истакао је Новак Ђоковић.

Фото: Профимедиа

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".