Kraj braka je na skali stresnih događaja na visokom mestu drugom mestu, i retki su oni koje ovo životno iskustvo ne uzdrma.

Razvod Stefana Milenkovića nije bio medijski propraćen, a jedan od najboljih violinista sveta tek kasnije je otkrio zašto se rastao od prve supruge čelistkinje Ani Aznavurijan.

 

 

Iako se o Stefanovom prvom braku nekoliko puta pisalo, razlozi koji su doveli do rastanka nisu bili poznati. Ipak, Milenković se nedavno dotakao i te teme.

‒ Odlazim iz Italije u Ameriku 1997. godine. Odlazim sam u dvadesetoj godini na poziv Doroti Delej, koja je jedna od najpoznatijih violinskih pedagoga na svetu.

U 22. godini dobio sam klasu od deset đaka. Nekoliko godina kasnije stigla je ponuda za Univerzitet u Ilinoisu pa smo se tadašnja žena i ja preselili.

Ja sam sklon preterivanju u radu, kao da sam trkački konj koji je nervozan kada nema trku. Preterivao sam u radu - rekao je on u intervjuu  za „Nedeljnik“, pa dodao: 

– Svakog petka prve godine sedao sam u avion i putovao iz Čikaga u NJujork, a onda se nedeljom vraćao kući gde me čekaju studenti.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

- Sklon sam preterivanju u radu, kao da sam trkački konj koji je nervozan kada nema trku. Preterivao sam u radu. Svakog petka prve godine sedao sam u avion i putovao iz Čikaga u NJujork, a onda se nedeljom vraćao kući gde me čekaju studenti.

- I te prve godine samo jedan vikend bio sam kod kuće i onda je usledio razvod. Možda što niko od nas dvoje nije bio kod kuće.I danas smo bivša žena i ja u dobrim odnosima, ali taj rad je uzeo danak - rekao je jednom prilikom za "Nedeljnik" Stefan koji je sreću pronašao pokraj gitaristkinje Gorice Grozdanić koja ga, kako je rekao, potpuno razume.

– Imam sreću da Gorica potpuno razume moj režim i neobičan ritam života, i ne samo što ga podržava već mi i angažovano pomaže u mnogim aspektima koji su deo aktivne karijere u muzičkom svetu danas.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ani Aznavoorian (@curlyani1)

 

Sveukupno, računajući vezu i brak, zajedno smo skoro osam godina. Vreme provedeno s Goricom mogu da opišem kao divnih osam godina zajedničkog života – rekao je Stefan Milenković 2018. za Gloriju i dodao:

– Pošto najviše vežbam kod kuće, onda je Gorica, htela to ili ne, konstanto izložena mom sviranju. Kada ste profesionalni muzičar i kada je muzika deo svakog vašeg dana, onda ona postaje sastavni deo života i prosto je stalno u vazduhu.

Podsetimo, Stefan i Gorica su 2020. godine postali roditelji dečaka Nikole, a kako je i violinista jednom prilikom rekao, sve se dogodilo u pravom trenutku.

 

 

– Desilo se u pravo vreme. Svaki period života ima svoje ciljeve i intenzitet. Do pre nekoliko godina bio sam koncentisan na rad, koncerte, putovanja i predavanja. To je intenzivan životni stil koji nije kompatibilan sa porodičnim, koji podrazumeva da ste u jednom mestu i da imate vremena da se posvetite porodici – govorio je on.

(Story)

BONUS VIDEO: