Крај брака је на скали стресних догађаја на високом месту другом месту, и ретки су они које ово животно искуство не уздрма.

Развод Стефана Миленковића није био медијски пропраћен, а један од најбољих виолиниста света тек касније је открио зашто се растао од прве супруге челисткиње Ани Азнавуријан.

 

 

Иако се о Стефановом првом браку неколико пута писало, разлози који су довели до растанка нису били познати. Ипак, Миленковић се недавно дотакао и те теме.

‒ Одлазим из Италије у Америку 1997. године. Одлазим сам у двадесетој години на позив Дороти Делеј, која је једна од најпознатијих виолинских педагога на свету.

У 22. години добио сам класу од десет ђака. Неколико година касније стигла је понуда за Универзитет у Илиноису па смо се тадашња жена и ја преселили.

Ја сам склон претеривању у раду, као да сам тркачки коњ који је нервозан када нема трку. Претеривао сам у раду - рекао је он у интервјуу  за „Недељник“, па додао: 

– Сваког петка прве године седао сам у авион и путовао из Чикага у Њујорк, а онда се недељом враћао кући где ме чекају студенти.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

- Склон сам претеривању у раду, као да сам тркачки коњ који је нервозан када нема трку. Претеривао сам у раду. Сваког петка прве године седао сам у авион и путовао из Чикага у Њујорк, а онда се недељом враћао кући где ме чекају студенти.

- И те прве године само један викенд био сам код куће и онда је уследио развод. Можда што нико од нас двоје није био код куће.И данас смо бивша жена и ја у добрим односима, али тај рад је узео данак - рекао је једном приликом за "Недељник" Стефан који је срећу пронашао покрај гитаристкиње Горице Грозданић која га, како је рекао, потпуно разуме.

– Имам срећу да Горица потпуно разуме мој режим и необичан ритам живота, и не само што га подржава већ ми и ангажовано помаже у многим аспектима који су део активне каријере у музичком свету данас.

 

 

Свеукупно, рачунајући везу и брак, заједно смо скоро осам година. Време проведено с Горицом могу да опишем као дивних осам година заједничког живота – рекао је Стефан Миленковић 2018. за Глорију и додао:

– Пошто највише вежбам код куће, онда је Горица, хтела то или не, константо изложена мом свирању. Када сте професионални музичар и када је музика део сваког вашег дана, онда она постаје саставни део живота и просто је стално у ваздуху.

Подсетимо, Стефан и Горица су 2020. године постали родитељи дечака Николе, а како је и виолиниста једном приликом рекао, све се догодило у правом тренутку.

 

 

– Десило се у право време. Сваки период живота има своје циљеве и интензитет. До пре неколико година био сам концентисан на рад, концерте, путовања и предавања. То је интензиван животни стил који није компатибилан са породичним, који подразумева да сте у једном месту и да имате времена да се посветите породици – говорио је он.

(Сторy)

БОНУС ВИДЕО: