Željko Ražnatović Arkan ubijen je u "Interkontinetalu" 15. januara 2000. godine. On je jedan od najmisterioznijih i najistaknutijih ličnosti u kriminalnom svetu. 

Na dan ubistva, našla se i Svetlana Ceca Ražnatović koja je izbegla smrt. 

Ispred butika Ceca Ražnatović otvorena je vatra na Ražnatovića, a on nije mogao da se suprostavi napadačima, jer nije imao oružje. Kako svedoče zaposleni hotela "Interkontinental", taj dan u hotelu bilo je mnogo gostiju ili posetilaca. Takođe su bile i duge šetnje hodnicima, a samo sat vremena pre pucnjave, osećala se napetost. 

Foto: D. Milovanović

 

Ceca je dobila poziv da dođe do butika, ka foajeu. Željko je bio okružen nekolicinom poznanika. Imao je nameru da ih isprati, ali i da vidi mušterije.

- Ceca je prva otvorila vrata butika, čime je verovatno izbegla sigurnu smrt. Iza nje, za nekoliko koraka, zaostajali su Željko i prijatelji. Napadači su tada otvorili vatru - priča jedan od svedoka događaja. Prema njegovim rečima, Željkov prijatelj uspeo je da uzvrati, ispraznivši ceo šanžer od 15 metaka. U trenutku kada mu je ponestalo municije, Ceca mu je navodno dobacila pištolj. Pretpostavlja se da je tom prilikom ranjen i jedan od napadača.

 

Podsećamo, sutra se navršava tačno 24. godine od ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

(BSCHappy portal)

BONUS VIDEO: