Kako tvrdi, 30. januara je od nje zatraženo da napusti Sveti grad pod izgovorom da nije pristojno obučena. Pošto nije bila svesna da su haljina uz telo i duboke čizme protiv pravila, Žužu kaže da je osećala nepoštovano od strane čoveka koji ju je zamolio da ode, objašnjavajući da je u Vatikan otišla da se fotografiše "kao i svi drugi", prenosi "Miror".

- Prišao mi je jedan gospodin koji tamo radi i rekao da je to mesto za molitvu i da, pošto nisam prikladno obučena, napustim mesto. Izbacio me je iz Vatikana - izjavila je Vijeira.

Objasnila je da joj je bilo neprijatno "jer je tamo bilo i drugih ljudi koji su to čuli", dodajući da nije dobila tretman kakav je očekivala.

Foto: Tanjug/AP

 

Na nesreću po nju, Vatikan sprovodi strogi kodeks oblačenja i za muške i za ženske posetioce, a ramena i kolena uvek moraju da budu pokriveni.

- Ženama nije dozvoljeno da nose majice bez rukava, kratke ili uske majice. Ramena treba da budu pokrivena, a ako nosite suknju ili haljinu, ona mora da pokriva kolena - piše na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Vatikana.

Međutim, kako Žužu za ovo nije znala pre nego što se uputila u Sveti grad, čini se da je prekršila pravila.

- Nisam ni znala da ona postoje. Svaki razuman čovek neće doći u Vatikan u odeći za klub. Ja sam bila u udobnoj, zimskoj odeći, kako bi se dobro osećala tokom dugih šetnji. Udobnost je bila moja jedina briga - kaže Žužu.

"Ovo je apsurdno", "Pa, ako tamo idete sa dubokim dekolteom i u veoma uskoj odeći, to je normalno. Nisu pustili ni moju rođaku u mini suknji i kratkoj majici", bili su podeljeni korisnici Instagrama gde je podelila svoje neprijatno iskustvo.

BONUS VIDEO: