Како тврди, 30. јануара је од ње затражено да напусти Свети град под изговором да није пристојно обучена. Пошто није била свесна да су хаљина уз тело и дубоке чизме против правила, Жужу каже да је осећала непоштовано од стране човека који ју је замолио да оде, објашњавајући да је у Ватикан отишла да се фотографише "као и сви други", преноси "Мирор".

- Пришао ми је један господин који тамо ради и рекао да је то место за молитву и да, пошто нисам прикладно обучена, напустим место. Избацио ме је из Ватикана - изјавила је Вијеира.

Објаснила је да јој је било непријатно "јер је тамо било и других људи који су то чули", додајући да није добила третман какав је очекивала.

Фото: Танјуг/АП

 

На несрећу по њу, Ватикан спроводи строги кодекс облачења и за мушке и за женске посетиоце, а рамена и колена увек морају да буду покривени.

- Женама није дозвољено да носе мајице без рукава, кратке или уске мајице. Рамена треба да буду покривена, а ако носите сукњу или хаљину, она мора да покрива колена - пише на званичном сајту Туристичке организације Ватикана.

Међутим, како Жужу за ово није знала пре него што се упутила у Свети град, чини се да је прекршила правила.

- Нисам ни знала да она постоје. Сваки разуман човек неће доћи у Ватикан у одећи за клуб. Ја сам била у удобној, зимској одећи, како би се добро осећала током дугих шетњи. Удобност је била моја једина брига - каже Жужу.

"Ово је апсурдно", "Па, ако тамо идете са дубоким деколтеом и у веома уској одећи, то је нормално. Нису пустили ни моју рођаку у мини сукњи и краткој мајици", били су подељени корисници Инстаграма где је поделила своје непријатно искуство.

БОНУС ВИДЕО: