Mnogi su uvereni da je ona dobila oružje jer je bliska ministru.

Bivši izraelski fudbaler Gil Vermut napao je manekenku na društvenim mrežama i izjavio da je "sramotno" to što je ona dobila pištolj pre njega, istakavši je da je "prijateljica ministra".

- Ja, rezervni oficir, koji ispunjavam sve kriterijume, još nisam dobio oružani list, iako sam podneo zahtev pre tri meseca. Nacionalistička maskota Natali Dadon, prijateljica kriminalca Ben-Gvira koja se borila s neposlušnim dlakama na obrvi, ipak je dobila - požalio se fudbaler.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataly Dadon (@natalydadon)

 

Podsetimo, u jeku složenih bezbednosnih okolnosti i tekućih sukoba u Izraelu, brojne žene su odlučile da se naoružaju vatrenim oružjem.

Tako se nedavno na društvenim mrežama pojavila i slika Lital Šemeš, voditeljke vesti sa Kanala 14, koja se pojavila u etru sa pištoljem zavučenim u pantalone pored mikrofona na kuku.

Slika Šemeša koji nosi vatreno oružje u TV studiju brzo se proširila mrežama, a mnogi je pripisuju posledicama Hamasovog napada na zemlju 7. oktobra.

 

 

Poznata voditeljka podelila je ovu viralnu fotografiju na svom X profilu (nekadašnji Tviter) uz koju je poslala snažnu poruku.

- Ne igrajte se sa Jevrejkama - napisala je Šemeš uz emotikon izraelske zastave.

Podsetimo, grupa od 100 čileanskih advokata, većinom palestinskog porekla, početkom ove godine podnela je tužbu Međunarodnom krivičnom sudu u vezi sa navodnim zločinima izraelske vojske u Pojasu Gaze, odnosno, kako se precizira, genocidom, ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti koji predstavljaju kršenje Ženevske konvencije.

Jedan od podnosilaca tužbe advokat Huan Karlos Manrikes, naveo je da su postupili u skladu sa Rimskim statutom, nakon zahteva skoro 100 čileanskih kolega da upute predstavku Međunarodnom krivičnom sudu i precizirao da će njeno razmatranje početi od ponedeljka, prenosi WAFA.

Foto: Tanjug/AP

 

Među advokatima su i članovi čileanskog Senata koji podržavaju tužbu, koja ukazuje na navodnu nesrazmernu izraelsku odmazdu prema starima, ženama, deci i bolesnima i počinjenjenim ozbiljnim i namernim kršenjima ljudskih prava palestinskih civila u Gazi, navodi palestinska agencija.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da njegova zemlja dostavlja dokaze za slučaj koji je Južna Afrika pokrenula protiv Izraela pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) za genocid koji je navodno počinjen u Pojasu Gaze.

- Verujem da će Izrael biti osuđen. Verujemo u pravdu Međunarodnog suda pravde - rekao je Erdogan i dodao da će Turska nastaviti da pruža dokumenta, uglavnom vizuelna, o uticaja rata na Gazu, prenosi Rojters.

Foto: Profimedia

 

Izrael danas iznosi odgovor na optužbe koje je Južna Afrika juče iznela pred MSP u Hagu da izraelska ofanziva predstavlja genocid.

Južna Afrika je na otvaranju ročišta pred MSP navela da Izrael podvrgava palestinski narod aparthejdu i genocidu.

BONUS VIDEO: