Многи су уверени да је она добила оружје јер је блиска министру.

Бивши израелски фудбалер Гил Вермут напао је манекенку на друштвеним мрежама и изјавио да је "срамотно" то што је она добила пиштољ пре њега, истакавши је да је "пријатељица министра".

- Ја, резервни официр, који испуњавам све критеријуме, још нисам добио оружани лист, иако сам поднео захтев пре три месеца. Националистичка маскота Натали Дадон, пријатељица криминалца Бен-Гвира која се борила с непослушним длакама на обрви, ипак је добила - пожалио се фудбалер.

 

 

Подсетимо, у јеку сложених безбедносних околности и текућих сукоба у Израелу, бројне жене су одлучиле да се наоружају ватреним оружјем.

Тако се недавно на друштвеним мрежама појавила и слика Литал Шемеш, водитељке вести са Канала 14, која се појавила у етру са пиштољем завученим у панталоне поред микрофона на куку.

Слика Шемеша који носи ватрено оружје у ТВ студију брзо се проширила мрежама, а многи је приписују последицама Хамасовог напада на земљу 7. октобра.

 

 

Позната водитељка поделила је ову виралну фотографију на свом X профилу (некадашњи Твитер) уз коју је послала снажну поруку.

- Не играјте се са Јеврејкама - написала је Шемеш уз емотикон израелске заставе.

Подсетимо, група од 100 чилеанских адвоката, већином палестинског порекла, почетком ове године поднела је тужбу Међународном кривичном суду у вези са наводним злочинима израелске војске у Појасу Газе, односно, како се прецизира, геноцидом, ратним злочинима и злочинима против човечности који представљају кршење Женевске конвенције.

Један од подносилаца тужбе адвокат Хуан Карлос Манрикес, навео је да су поступили у складу са Римским статутом, након захтева скоро 100 чилеанских колега да упуте представку Међународном кривичном суду и прецизирао да ће њено разматрање почети од понедељка, преноси WАФА.

Фото: Танјуг/АП

 

Међу адвокатима су и чланови чилеанског Сената који подржавају тужбу, која указује на наводну несразмерну израелску одмазду према старима, женама, деци и болеснима и почињењеним озбиљним и намерним кршењима људских права палестинских цивила у Гази, наводи палестинска агенција.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да његова земља доставља доказе за случај који је Јужна Африка покренула против Израела пред Међународним судом правде (МСП) за геноцид који је наводно почињен у Појасу Газе.

- Верујем да ће Израел бити осуђен. Верујемо у правду Међународног суда правде - рекао је Ердоган и додао да ће Турска наставити да пружа документа, углавном визуелна, о утицаја рата на Газу, преноси Ројтерс.

Фото: Профимедиа

 

Израел данас износи одговор на оптужбе које је Јужна Африка јуче изнела пред МСП у Хагу да израелска офанзива представља геноцид.

Јужна Африка је на отварању рочишта пред МСП навела да Израел подвргава палестински народ апартхејду и геноциду.

БОНУС ВИДЕО: