Danijel je svojim hitom "DŽuli" 1983. osvojio četvrto mesto na Evroviziji. Tada u Minhen predstavnika iz Crne Gore nisu otišli Mišo Kovač i Lepa Brena. Međutim, Brena nije ostala dužna Popoviću zbog pobede, pa je odlučila da mu se osveti. 

Pevač je bio preplašen, a pesma "DŽuli" je prevedena na nekoliko stranih jezika i na kojem je zaradio više od milion tadašnjih nemačkih maraka.

Foto: Jutjub printskrin/dzonikg

 

- Činjenica je da se Pesma Evrovizije sve više gleda, a sve manje sluša, da je važna scena, koreografija, pesma nije toliko bitna očigledno, jer i ne ostaje, trebalo bi da postame evergrin ali ne..., rekao je Popović pa dodao:

Foto: D. Mišić

 

 

- Ja svake godine pošaljem pesmu za koju mislim da bi mogla uspeti i obično završi u košu za smeće, jer je verovatno i ne poslušaju. Ja stvarno ne mislim da ne znam da napišem pesmu za Pesmu Evrovizije, mislim da znam i tu svakako imam još nešto da kažem - rekao je Popović za esmisiju "Special Happy Showu".

Foto: Jutjub printskrin/AmiG Show

 

Popović se prisetio pobede i saradnje sa Lepom Brenom:

- To nikada neću zaboraviti, snimanje spota za pesmu "Jugoslavenka". Bila je to "osveta malog Kineza", oni su me malim helikopterom odveli na Durmitor i tamo su me spustili, rekli - mi samo preletimo, a ti maši i to je to. Međutim, njih nije bilo tri sata, ja računam, tu sam u divljini, tu su i vukovi i medvedi, šćućurio sam se ispod nekog kamena, čekao hoće li se oni uopšte pojaviti, vratiti. Nakon tri sata, ja sam, naravno od sreće, kada sam video helikopter mahao, rekli su mi da sam baš dobro odglumio… Da osveta bude još bolja, spuštali su me niz litice, padine Crne Gore… Ja sam se tada nauživao straha… Nikada više me niko nije nagovorio da uđem u helikopter. Ona je kasnije u nekoj emisiji priznala da je to bila osveta. Breno, nisi otišla, žao mi je, bio sam bolji - poručio joj je.

BONUS VIDEO: