Данијел је својим хитом "Џули" 1983. освојио четврто место на Евровизији. Тада у Минхен представника из Црне Горе нису отишли Мишо Ковач и Лепа Брена. Међутим, Брена није остала дужна Поповићу због победе, па је одлучила да му се освети. 

Певач је био преплашен, а песма "Џули" је преведена на неколико страних језика и на којем је зарадио више од милион тадашњих немачких марака.

Фото: Јутјуб принтскрин/dzonikg

 

- Чињеница је да се Песма Евровизије све више гледа, а све мање слуша, да је важна сцена, кореографија, песма није толико битна очигледно, јер и не остаје, требало би да постаме евергрин али не..., рекао је Поповић па додао:

Фото: Д. Мишић

 

 

- Ја сваке године пошаљем песму за коју мислим да би могла успети и обично заврши у кошу за смеће, јер је вероватно и не послушају. Ја стварно не мислим да не знам да напишем песму за Песму Евровизије, мислим да знам и ту свакако имам још нешто да кажем - рекао је Поповић за есмисију "Специал Хаппy Схоwу".

Фото: Јутјуб принтскрин/AmiG Show

 

Поповић се присетио победе и сарадње са Лепом Бреном:

- То никада нећу заборавити, снимање спота за песму "Југославенка". Била је то "освета малог Кинеза", они су ме малим хеликоптером одвели на Дурмитор и тамо су ме спустили, рекли - ми само прелетимо, а ти маши и то је то. Међутим, њих није било три сата, ја рачунам, ту сам у дивљини, ту су и вукови и медведи, шћућурио сам се испод неког камена, чекао хоће ли се они уопште појавити, вратити. Након три сата, ја сам, наравно од среће, када сам видео хеликоптер махао, рекли су ми да сам баш добро одглумио… Да освета буде још боља, спуштали су ме низ литице, падине Црне Горе… Ја сам се тада науживао страха… Никада више ме нико није наговорио да уђем у хеликоптер. Она је касније у некој емисији признала да је то била освета. Брено, ниси отишла, жао ми је, био сам бољи - поручио јој је.

БОНУС ВИДЕО: