Pojedini ovu tradiciju poštuju zbog porekla, a nisu retki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima.

Evo ko sve u Holivudu proslavlja pravoslavni Božić:

Danas Božić slave Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvezda Kim Kardašijan, manekenka Naomi Kembel i glumica DŽenifer Aniston, te glumice Mila Jovović i Tina Fej, ali i glumac DŽonatan DŽekson.

Otac slavne holivudske glumice DŽenifer Aniston rođen je u Grčkoj, tačnije na Kritu, te je svoju ćerku vaspitavao u duhu pravoslavlja. Lepa glumica Božić slavi 7. januara uz sve običaje koje nalaže pravoslavna vera. Osim toga, poznato je i da DŽenifer često daje priloge crkvama pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Foto: Profimedia

 

Bivši nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger počeo je da proslavlja pravoslavni Božić nakon što je stupio u brak sa srpskom teniserkom Anom Ivanović. U njihovom domu poštuju se oba Božića . "Mi imamo sreće, a i naši dečaci imaju sreće što slavimo dva Božića, s tim što samo za jedan dobijaju poklone", rekla je nedavno Ana u intervjuu za Kurir.

Najpoznatija starleta na svetu Kim Kardašijan ima Jermenske korene, zahvaljujući ocu Robertu. Starleta često s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i bivpeg supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Manekenka i Viktorijin anđeo Adrijana Lima godinama je bila u braku sa srpskim košarkašem Markom Jarićem, sa kojim ima fdve ćerke. Manekena je tada prihvatila da slavi dva Božića, a tu tradiciju nastavila je da poštuje i nakon razvoda, te svake godine na društvenim mrežama deli čestitku za Božić, a nekoliko puta je to uradila i na srpskom jeziku.

Foto: Profimedia

 

Elizabet Stamatina Fej američka je glumica, komičarka, scenaristkinja i producentkinja. Svetsku slavu stekla je kao članica glumačke postave skeč-komedije Uživo subotom uveče u periodu od 1998. do 2006, a zatim i kao kreatorka i glavna glumica u sitkomu Televizijska posla. Takođe je poznata po ulogama u filmovima Opasne devojke (2004), Bejbi mama (2008), Noć za pamćenje (2010), Prijemni (2013) i Mapetovci: Najtraženiji (2014). Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja.

Čuvenog pevača Vikenda odgajale su majka i baka nakon razvoda roditelja. Jednom prilikom je istakao da je kao dete često išao sa bakom na služenja pri Etiopijskoj pravoslavnoj crkvi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abel Tesfaye (@theweeknd)

 

Glumac Kristijan Bejl je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sandra Sibi Blažić, manekenkom srpskog porekla. NJeni roditelji su još šezdesetih godina prošlog veka otišli u Ameriku, a u njihovom domu se i dan danas praktikuju svi naši običaji.

Zvezda serije "Vampirskih dnevnika" Nina Dobrev pravoslavne je veropispovesti. NJen otac poreklom je iz Bugarske, a majka iz Grčke. Glumica je i nakon preseljenja u Kanadu, nastavila da poštuje običaje.

Glumac koji je pet put puta dobio nagradu Emi, a najpoznatiji je po ulozi Lakija Spensera u seriji "Opšta bolnica" DŽonatan DŽekson, prešao je u pravoslavlje 2012. godine, dok je prije toga bio protestant.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".