Поједини ову традицију поштују због порекла, а нису ретки ни они који су прешли у православље захваљујући својим партнерима.

Ево ко све у Холивуду прославља православни Божић:

Данас Божић славе Том Хенкс и Кристијан Бејл, ријалити звезда Ким Кардашијан, манекенка Наоми Кембел и глумица Џенифер Анистон, те глумице Мила Јововић и Тина Феј, али и глумац Џонатан Џексон.

Отац славне холивудске глумице Џенифер Анистон рођен је у Грчкој, тачније на Криту, те је своју ћерку васпитавао у духу православља. Лепа глумица Божић слави 7. јануара уз све обичаје које налаже православна вера. Осим тога, познато је и да Џенифер често даје прилоге црквама под окриљем Васељенске патријаршије.

Фото: Профимедиа

 

Бивши немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер почео је да прославља православни Божић након што је ступио у брак са српском тенисерком Аном Ивановић. У њиховом дому поштују се оба Божића . "Ми имамо среће, а и наши дечаци имају среће што славимо два Божића, с тим што само за један добијају поклоне", рекла је недавно Ана у интервјуу за Курир.

Најпознатија старлета на свету Ким Кардашијан има Јерменске корене, захваљујући оцу Роберту. Старлета често с поносом истиче своје јерменско порекло, а љубав и поштовање које је осећала према оцу Роберту нису се умањили ни када је он преминуо. Из тог разлога, она због деце и бивпег супруга слави Божић 25. децембра, али и 7. јануара.

Манекенка и Викторијин анђео Адријана Лима годинама је била у браку са српским кошаркашем Марком Јарићем, са којим има фдве ћерке. Манекена је тада прихватила да слави два Божића, а ту традицију наставила је да поштује и након развода, те сваке године на друштвеним мрежама дели честитку за Божић, а неколико пута је то урадила и на српском језику.

Фото: Профимедиа

 

Елизабет Стаматина Феј америчка је глумица, комичарка, сценаристкиња и продуценткиња. Светску славу стекла је као чланица глумачке поставе скеч-комедије Уживо суботом увече у периоду од 1998. до 2006, а затим и као креаторка и главна глумица у ситкому Телевизијска посла. Такође је позната по улогама у филмовима Опасне девојке (2004), Бејби мама (2008), Ноћ за памћење (2010), Пријемни (2013) и Мапетовци: Најтраженији (2014). Позната комичарка и глумица вуче православне корене захваљујући мајци која је Гркиња.

Чувеног певача Викенда одгајале су мајка и бака након развода родитеља. Једном приликом је истакао да је као дете често ишао са баком на служења при Етиопијској православној цркви.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abel Tesfaye (@theweeknd)

 

Глумац Кристијан Бејл је примио православну веру након женидбе са Сандра Сиби Блажић, манекенком српског порекла. Њени родитељи су још шездесетих година прошлог века отишли у Америку, а у њиховом дому се и дан данас практикују сви наши обичаји.

Звезда серије "Вампирских дневника" Нина Добрев православне је верописповести. Њен отац пореклом је из Бугарске, а мајка из Грчке. Глумица је и након пресељења у Канаду, наставила да поштује обичаје.

Глумац који је пет пут пута добио награду Еми, а најпознатији је по улози Лакија Спенсера у серији "Општа болница" Џонатан Џексон, прешао је у православље 2012. године, док је прије тога био протестант.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".