Dokumentacija od preko 1000 stranica pre nekoliko dana počela je da se objavljuje u delovima. Mnoga imena od samog starta procesa pominjana su i dovođena u vezu sa DŽefrijem Epštajnom. Epštajn je optužen za silovanja, privođenje dece i iživljavanje nad istim, trgovinu ljudi. Spisku holivudskih ličnosti koje su se s njim družile nema kraja, a rezidencija u kojoj je dolazilo do bluda i razvrata nalazila se na Devičanskim ostrvima, koja su i dobila nadimak po ovom monstrumu - Epštajnova ostrva. 

FOTO: Profimedia

 

Naravno, najveći bum nastao je kada se u javnosti pojavila informacija da je britanski princ Endru jedan od najvećih prijatelja i korisnika usluga. O njegovom problematičnom i neprimerenom ponašanju kasnije su se na internetu pojavila razna priznanja maloletnih dečaka i devojčica koji su primorani na seksualni odnos s njim.

Šta o svemu misli kraljevska porodica

Endrju se povukao iz javnog života nakon bure oko njegovog prijateljstva s Epstajnom i platio je milione kako bi se rešio tužbe za seksualni napad na Virdžiniju Đufri, ženu koju tvrdi da nikada nije upoznao. Više ne koristi svoju titulu.

FOTO: Profimedia

 

U međuvremenu, izvori tvrde da je kraljevska porodica podeljena oko toga da li bi Endrjua trebalo konačno odbaciti. Na Božić je prisustvovao godišnjoj prazničnoj crkvenoj službi na imanju Sandringham. To je bio prikaz jedinstva koji je zbunio mnoge, s obzirom na to da je objavljivanje novih Epstajnovih dokumenata bilo blizu.

Dok se porodica okupila oko kraljevog brata u njegovoj vili u Vindžoru, šefovi metropolitanske policije su rekli da će detektivi proceniti sve "nove i relevantne" informacije i odlučiti o podizanju krivične prijave protiv njega.

Novi dokumenti predstavljaju užasnu neprijatnost za kraljevsku porodicu, ali izvori iz Bakingemske palate sinoć su za britanske medije rekli da kralj Čarls i dalje oseća dužnost da se pobrine da princ Endrju ne bude odbačen od familije budući da je to obećao svojoj pokojnoj majci Elizabeti.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".