Bivši batler DŽefrija Epstajna otkrio je da je britanski princ Endrju provodio po nekoliko nedelja u domu pedofila DŽefrija Epstajna na Floridi gde su ga "svakodnevno masirali". Ovo piše u njegovom svedočenju u novootkrivenim sudskim dokumentima, a spominje se i da je Sara Ferguson, bivša supruga osramoćenog princa, takođe posećivala velelepnu vilu.

FOTO: Profimedia

 

Huan Alesi, koji je bio zaposlen u Epstajnovoj kući u Palm Biču, rekao je da su princ Endrju i Sara, vojvotkinja od Jorka, bili prijatelji sa ozloglašenim pedofilom kao i sa njegovom partnerkom Gislejn Maksvel.

Svedočenje o masažama i Sari Ferguson

Tokom svedočenja kućepazitelja Huana Alesija, advokatica Ketrin Izal ga je pitala:

- Da li su princ Endrju i princeza Sara bili prijatelji s gospođicom Maksvel?

Alesi je odgovorio: "Oboje su bili prijatelji sa Gislejn Maksvel i sa Epstajnom".

Advokatica je nastavila: "Da li su ikada dobijali masaže kada su bili tamo?"

- Princ Endrju jeste. Mislim da je Sara bila tamo samo jednom, i to na kratko. Mislim da nije spavala tamo. Ne mogu se setiti. Mislim da je bila u poseti Velingtonu i došla je u kuću i mi smo je upoznali. Ali princ Endrju, da, princ Endrju je proveo nedelje s nama, rekao je batler.

Advokatica Izal je potom pitala: "Gde bi spavao?"

- U glavnoj gostinjskoj sobi. To je bila plava soba.

Advokatica je pitala: "I, dakle, kada bi došao, tokom tog perioda, da li bi često bio masiran?"

- Rekao bih, svakodnevno.

Upitan da li je ponekad imao više od jedne masaže dnevno, Alesi je rekao: "Ne mogu se setiti da je imao više od jedne, ali mislim da je bila samo masaža za njega. Postavili bismo stolove i..."

Izal ga je prekinula: "Sećate li se da li je Virdžinija (Virdžinija Đufri, žrtva princa Endruja koju je isplatio vansudskim poravnanjem kako ne bi vodila sudski postupak protiv njega primt.aut.) dolazila u kuću dok je princ Endrju bio tu?"

- Može biti, ali nisam siguran, rekao je Alesi.

Maksvel upoznala Epstajna sa kraljevskom porodicom

U daljem iskazu pod zakletvom, drugi zaposleni kod Epstajna, koji su u dokumentima označeni samo kao "svedoci", kažu da je Maksvel odvela pedofila u Englesku "da ga upozna s kraljevskom porodicom". Osoblje je reklo da ima "mnogo fotografija" vojvode od Jorka s Epstajnom u objektu gde su radili.

Takođe su svedočili da nikada nisu videli vojvodu u objektu, ali da je "često zvao telefonom". Kuća u Palm Biču je srušena u aprilu 2021.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".