Бивши батлер Џефрија Епстајна открио је да је британски принц Ендрју проводио по неколико недеља у дому педофила Џефрија Епстајна на Флориди где су га "свакодневно масирали". Ово пише у његовом сведочењу у новооткривеним судским документима, а спомиње се и да је Сара Фергусон, бивша супруга осрамоћеног принца, такође посећивала велелепну вилу.

ФОТО: Профимедиа

 

Хуан Алеси, који је био запослен у Епстајновој кући у Палм Бичу, рекао је да су принц Ендрју и Сара, војвоткиња од Јорка, били пријатељи са озлоглашеним педофилом као и са његовом партнерком Гислејн Максвел.

Сведочење о масажама и Сари Фергусон

Током сведочења кућепазитеља Хуана Алесија, адвокатица Кетрин Изал га је питала:

- Да ли су принц Ендрју и принцеза Сара били пријатељи с госпођицом Максвел?

Алеси је одговорио: "Обоје су били пријатељи са Гислејн Максвел и са Епстајном".

Адвокатица је наставила: "Да ли су икада добијали масаже када су били тамо?"

- Принц Ендрју јесте. Мислим да је Сара била тамо само једном, и то на кратко. Мислим да није спавала тамо. Не могу се сетити. Мислим да је била у посети Велингтону и дошла је у кућу и ми смо је упознали. Али принц Ендрју, да, принц Ендрју је провео недеље с нама, рекао је батлер.

Адвокатица Изал је потом питала: "Где би спавао?"

- У главној гостињској соби. То је била плава соба.

Адвокатица је питала: "И, дакле, када би дошао, током тог периода, да ли би често био масиран?"

- Рекао бих, свакодневно.

Упитан да ли је понекад имао више од једне масаже дневно, Алеси је рекао: "Не могу се сетити да је имао више од једне, али мислим да је била само масажа за њега. Поставили бисмо столове и..."

Изал га је прекинула: "Сећате ли се да ли је Вирџинија (Вирџинија Ђуфри, жртва принца Ендруја коју је исплатио вансудским поравнањем како не би водила судски поступак против њега примт.аут.) долазила у кућу док је принц Ендрју био ту?"

- Може бити, али нисам сигуран, рекао је Алеси.

Максвел упознала Епстајна са краљевском породицом

У даљем исказу под заклетвом, други запослени код Епстајна, који су у документима означени само као "сведоци", кажу да је Максвел одвела педофила у Енглеску "да га упозна с краљевском породицом". Особље је рекло да има "много фотографија" војводе од Јорка с Епстајном у објекту где су радили.

Такође су сведочили да никада нису видели војводу у објекту, али да је "често звао телефоном". Кућа у Палм Бичу је срушена у априлу 2021.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".