Veće za elektronske medije (VEM) izreklo je HRT-u prekršajni nalog od 13.270 evra odgovornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji "Kod nas doma", u kojoj je gostovala pevačica Lepa Brena, koja je reklamirala svoj brend. 

Foto: Jutjub printskrin/HRT

 

Hrvatski mediji su reagovali posle emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Lepa Brena nekoliko minuta bez ikakvovg ometanja reklamirala svoju brend, mnogi navode da je voditeljka Iva Šulentić trebalo da reaguje, piše "Index.hr".

Zbog ove situacije su se naknadno oglasili sa HRT-a tvrdeći kako je Lepa Brena bila prethodno upoznata sa svim temama razgovora.

Naveli su kako je scenario gostovanja sadržao sledeće teme: predpraznično vreme, kako ga ona provodi s porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodanih Arena Aleksandre Prijović i najava njenog koncerta u Areni Zagreb sledeće godine.

Foto: Ata/Profimedia

 

- No, uprkos tome, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekat. Niko uključen u stvaranje ove popularne poslepodnevne zabavne emisije nije imao nameru baviti se reklamiranjem navedenih proizvoda - stoji u saopštenju.

Povodom ovog slučaja na radioteleviziji se oglasila i Lepa Brena: 

- Nisam imala nameru namerno da kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor - kazala je Lepa Brena.

BONUS VIDEO: