Веће за електронске медије (ВЕМ) изрекло је ХРТ-у прекршајни налог од 13.270 евра одговорној особи због прикривеног оглашавања у емисији "Код нас дома", у којој је гостовала певачица Лепа Брена, која је рекламирала свој бренд. 

Фото: Јутјуб принтскрин/HRT

 

Хрватски медији су реаговали после емисије емитоване 4. децембра у којој је Лепа Брена неколико минута без икаквовг ометања рекламирала своју бренд, многи наводе да је водитељка Ива Шулентић требало да реагује, пише "Индеx.хр".

Због ове ситуације су се накнадно огласили са ХРТ-а тврдећи како је Лепа Брена била претходно упозната са свим темама разговора.

Навели су како је сценарио гостовања садржао следеће теме: предпразнично време, како га она проводи с породицом, о њеним концертима пред многобројном публиком, њена певачка каријера, успомене на Загреб, феномен пет распроданих Арена Александре Пријовић и најава њеног концерта у Арени Загреб следеће године.

Фото: Ата/Профимедиа

 

- Но, упркос томе, гошћа је нажалост искористила гостовање у емисији уживо и рекламирала свој нови предузетнички пројекат. Нико укључен у стварање ове популарне послеподневне забавне емисије није имао намеру бавити се рекламирањем наведених производа - стоји у саопштењу.

Поводом овог случаја на радиотелевизији се огласила и Лепа Брена: 

- Нисам имала намеру намерно да кршим права на рекламу. Нико ми то није изричито забранио. Могли су ме прекинути у било којем тренутку и не бих се увредила. Имали смо сто других тема за разговор - казала је Лепа Брена.

БОНУС ВИДЕО: