Tragedija! Vukan K. (18) iz Aranđelovca je poginuo, a njegova devojka (17) je teško povređena u stravičnoj nesreći kod Pakovraća, kada je sa   litice na njihov automobil pala divlja svinja. Cela Srbija tuguje za Vukanom, koji je sin uglednih lekara, a dvadesetak dana pre tragedije proslavio je svoje punoletstvo.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u sredu kada je divlja svinja navodno pala sa litice, bežeći od lovaca, direktno na haubu automobila  „klio“. Vozilo je od siline udarca, prešlo u suprotnu traku, a zatim je udarilo u autobus u Ovčarsko-kablarskoj klisuri kod Pakovraća. Vozač je poginuo na licu mesta, dok je suvozač s ozbiljnim povredama prebačen u bolnicu. Međutim, Srbiju je potreslo kada se saznao identitet stradalih. Za volanom je bio mladi Vukan K. iz Aranđelovca, a na mestu suvozača njegova devojka.

- Vukan je poginuo na licu mesta, dok je njegova devojka s teškim povredama kičme prebačena u Opštu bolnicu u Čačku. Iz bolnice su rekli da je devojka stabilnih vitalnih parametara i da je njeno lečenje nastavljeno na jedinici intenzivne nege. Navodno je na njihovu haubu pala divlja svinja, što je uticalo da Vukan izgubi kontrolu - navodi izvor.

Kako saznajemo, Vukan i njegova devojka su se vraćali sa Zlatibora gde su proslavili doček Nove godine, a stradali su na putu do kuće.

- Posle slavlja direktno u smrt! Pored toga što su slavili Novu godinu, dvadesetak dana pre tragedije Vukan je sa svojim društvom i rodbinom proslavio punoletstvo. Bio je presrećan i ludo zaljubljen u svoju devojku. Inače, sin je uglednih lekara iz Aranđelovca. Bio je dobar, kulturan i veseo mladić, svi tuguju za njim - kaže jedan od poznanika sa društvenih mreža.

Podsetimo, u utorak i sredu su se samo nizale tragedija za tragedijom. U 24 sata nastradale su čak tri osobe, od kojih dvojica imaju svega 18 godina.

Kobne večeri u utorak dvojica drugara vozila su se „pežoom“ na putu iz Čonoplje ka Somboru. Prema prvim informacijama, odjednom je vozač automobila (19) izgubio kontrolu nad volanom, sleteo s kolovoza i udario u drvo pored puta.

- Vozilo je bilo potpuno smrskano. Ubrzo su stigli vatrogasci koji su sekli kola da bi izvukli tinejdžere. Lekari su odmah pokušali da reanimiraju suvozača, ali mu nije bilo spasa. Vozač je prevezen u bolnicu sa teškim povredama i lekari se bore za njegov život - navodi jedan od vozača koji su se našli na licu mesta.

Povređeni mladić je imao probnu dozvolu, ali se sumnja da je vozio neprilagođenom brzinom, kao i da su uslovi na putu bili loši.

- Udar u drvo je bio jak, verovatno od prevelike brzine. Osim toga, bilo je maglovito, a put je bio pun blata jer su okolo njive do kojih voze traktore. Sve to je zahtevno i za iskusnog vozača, a kamoli za nekog s probnom dozvolom - navodi očevidac.

Pored Vukana koji je nastradao u sredu, život je izgubio i muškarac (44) na putu prema Iriškom vencu, kod Sremske Kamenice.

BONUS VIDEO: