Zbog obimnosti istrage i obilja prikupljenih dokaza pre podizanja optužnice, trenutno su angažovana dva tužioca na ovom predmetu. Međutim, roditelj su zabrinuti zbog saznanja da će tužilac koji je već odradio značajan deo posla u ovom predmetu biti premešten iz osnovnog u Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je nadležno za ovaj slučaj. Očekuje se da se ovaj tužilac vrati u Drugo osnovno javno tužilaštvo u februaru.

"Ukoliko se vrati u osnovno tužilaštvo ovaj tužilac će biti onemogućen da nastavi rad na predmetu "Ribnikar" u kom je početak suđenja zakazan za 29. januar", potvrdio je sagovornik Kurira. Jedan od punomoćnika oštećenih porodica advokat Zora Dobričanin Nikodinović kaže da su zbog toga roditelji veoma uznemirieni i da su uputili peticiju Visokom savetu tužilaca da se pod hitno okonča započeti izbor i da tužilac koji je upućen u istragu ostane da radi na tom predmetu.

"Roditelji su ubeđeni da bi samo jedan tužilac teško mogao da se izbori sa obimnim dokaznim materijalima iz istrage. Peticija je podneta pre više od 20 dana Visokom savetu tužilaštva kojom se traži da obojica tužilaca ostanu na tom predmetu do kraja", potvrdila je Zora Dobričanin Nikodinović. Peticiju je potpisalo 55 roditelja i drugih članova porodice dece i ubijenog čuvara škole.

Jeziv masakr u kom je ubijeno devetoro učenika škole i čuvar počinio je tada trinaestogodišnji dečak koji je, kako se sumnja, uzeo očevo oružje, otišao u školu ubio dve dežurne učenice, radnika obezbeđenja, a potom nastavio da ubija učenike škole koju je i sam pohađao.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv roditelja dečaka koji je 3. maja u osnovnoj oglednoj školi na Vračari ubio devetoro učenika i čuvara škole. Optužnica je podignuta i protiv istruktora u jednom streljačkom klubu u kom je dečak sa ocem vežbao gađanje. Optužnicom nije obuhvaćen dečak koji je izvršio masakr, jer je u vreme zločina imao 13 godina i nije krivično odgovoran.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".