Због обимности истраге и обиља прикупљених доказа пре подизања оптужнице, тренутно су ангажована два тужиоца на овом предмету. Међутим, родитељ су забринути због сазнања да ће тужилац који је већ одрадио значајан део посла у овом предмету бити премештен из основног у Више јавно тужилаштво у Београду, које је надлежно за овај случај. Очекује се да се овај тужилац врати у Друго основно јавно тужилаштво у фебруару.

"Уколико се врати у основно тужилаштво овај тужилац ће бити онемогућен да настави рад на предмету "Рибникар" у ком је почетак суђења заказан за 29. јануар", потврдио је саговорник Курира. Један од пуномоћника оштећених породица адвокат Зора Добричанин Никодиновић каже да су због тога родитељи веома узнемириени и да су упутили петицију Високом савету тужилаца да се под хитно оконча започети избор и да тужилац који је упућен у истрагу остане да ради на том предмету.

"Родитељи су убеђени да би само један тужилац тешко могао да се избори са обимним доказним материјалима из истраге. Петиција је поднета пре више од 20 дана Високом савету тужилаштва којом се тражи да обојица тужилаца остану на том предмету до краја", потврдила је Зора Добричанин Никодиновић. Петицију је потписало 55 родитеља и других чланова породице деце и убијеног чувара школе.

Језив масакр у ком је убијено деветоро ученика школе и чувар починио је тада тринаестогодишњи дечак који је, како се сумња, узео очево оружје, отишао у школу убио две дежурне ученице, радника обезбеђења, а потом наставио да убија ученике школе коју је и сам похађао.

Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против родитеља дечака који је 3. маја у основној огледној школи на Врачари убио деветоро ученика и чувара школе. Оптужница је подигнута и против иструктора у једном стрељачком клубу у ком је дечак са оцем вежбао гађање. Оптужницом није обухваћен дечак који је извршио масакр, јер је у време злочина имао 13 година и није кривично одговоран.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".