Svako koga zahvata tzv. strah od sreće boji se i guši pozitivne emocije mislima. "Kako i zašto sam to uopšte zaslužila? Sigurna sam da ću uskoro doživeti veliku nesreću ili će mi drugi ljudi sigurno zavideti kad saznaju o tome. Sigurno neće dugo trajati..."

Ovaj fenomen može da bude podstaknut odgovarajućim iskustvima, karakternim osobinama kao što su potreba za kontrolom ili ambicija. Ozbiljna teskoba zbog sreće često je povezana sa depresijom ili anksioznim poremećajima.

Teoretski, svako može da razvije strah od sreće, a kod sledećih horoskopskih znakova verovatnoća je obično veća zbog njihovih tipičnih zahteva ličnosti. Ovi horoskopski znakovi beže od sreće:

1. Jarac

Jarci imaju vrlo jaku potrebu za kontrolom i nezavisnošću. Kada su srećni, njihova pozitivna osećanja često su poljuljana činjenicom da ne znaju ili nemaju kontrolu nad tim koliko će njihova sreća trajati. Osim toga, često se osećaju ranjivo i nesigurno kada se prepuste svojoj sreći.

Foto: Profimedia

 

2. Ovan

Kod Ovnova su često ambicije i visoki standardi ono što ih spreči da prihvate sreću i dožive oslobođenje. Neki ovnovi uvek osećaju da treba da pruže i postignu još više. Žure od jedne destinacije na drugu, a da se nikada ne osećaju srećnima i mirnima. Misle da jure za srećom, ali zapravo beže od nje.

3. Devica

Mnoge Device imaju sklonost da uvek traže dlaku u jajetu. Za njih ne postoji savršenstvo, a takođe ni savršena sreća, u njihovim očima sve pozitivno ima neku svoju kvaku. Pogođeni mogu da osećaju da se ovim stavom štite od razočaranja i iluzije. Ali, prvenstveno sebi skraćuju pravu sreću.

4. Škorpija

Škorpije su uglavnom veoma sumnjičave osobe, pa se neki od njih plaše sreće. Boje se da će im drugi zavideti i mrzeti ih zbog njihove sreće. Plaše se da cće za srećom uvek slediti nesreća, kako bi se uspostavila ravnoteža univerzuma. I plaše se da će ih sreća učiniti bezbrižnim i nemoćnim, pokvariti ako joj se predaju. Zbog toga neke škorpije izbegavaju sreću i tako podsvesno sabotiraju sebe.

BONUS VIDEO: