Свако кога захвата тзв. страх од среће боји се и гуши позитивне емоције мислима. "Како и зашто сам то уопште заслужила? Сигурна сам да ћу ускоро доживети велику несрећу или ће ми други људи сигурно завидети кад сазнају о томе. Сигурно неће дуго трајати..."

Овај феномен може да буде подстакнут одговарајућим искуствима, карактерним особинама као што су потреба за контролом или амбиција. Озбиљна тескоба због среће често је повезана са депресијом или анксиозним поремећајима.

Теоретски, свако може да развије страх од среће, а код следећих хороскопских знакова вероватноћа је обично већа због њихових типичних захтева личности. Ови хороскопски знакови беже од среће:

1. Јарац

Јарци имају врло јаку потребу за контролом и независношћу. Када су срећни, њихова позитивна осећања често су пољуљана чињеницом да не знају или немају контролу над тим колико ће њихова срећа трајати. Осим тога, често се осећају рањиво и несигурно када се препусте својој срећи.

Фото: Профимедиа

 

2. Ован

Код Овнова су често амбиције и високи стандарди оно што их спречи да прихвате срећу и доживе ослобођење. Неки овнови увек осећају да треба да пруже и постигну још више. Журе од једне дестинације на другу, а да се никада не осећају срећнима и мирнима. Мисле да јуре за срећом, али заправо беже од ње.

3. Девица

Многе Девице имају склоност да увек траже длаку у јајету. За њих не постоји савршенство, а такође ни савршена срећа, у њиховим очима све позитивно има неку своју кваку. Погођени могу да осећају да се овим ставом штите од разочарања и илузије. Али, првенствено себи скраћују праву срећу.

4. Шкорпија

Шкорпије су углавном веома сумњичаве особе, па се неки од њих плаше среће. Боје се да ће им други завидети и мрзети их због њихове среће. Плаше се да цће за срећом увек следити несрећа, како би се успоставила равнотежа универзума. И плаше се да ће их срећа учинити безбрижним и немоћним, покварити ако јој се предају. Због тога неке шкорпије избегавају срећу и тако подсвесно саботирају себе.

БОНУС ВИДЕО: