Gašenje je trajalo celu noć, intervenisalo je 16 vatrogasaca sa šest vozila, nastavljeno je i jutros i požar je lokalizovan tek danas pre podne, ali je polivnje vatre vodom nastavljeno dok se potpuno ne ugasi, tako da su vatrogasci još na terenu. Najvažnije je da nema opasnosti od širenja.

- Požar je lokalizovan i nema opasnosti od širenja na okolinu. Sinoć je na terenu bilo devet vatrogasaca-spasilaca, koji su intervenisali sa četiri vozila, a pomoć nam je pružalo još sedam vatrogasaca sa dva vozila Industrijske vatrogasne jedinice NIS-a. Jutros je na licu mesta šest vatrogasaca, sa tri vozila – saopštio je Zoran Budiša, načelnik Odeljenja za vanredne situacije PU Kikinda.

Goreo otpad

U pitanju je veliko skladište, u kojem je, na otvorenom prostoru, jedna novosadska firma, držala plastiku, pa se miris izgorele plastike jutros osetio u delu grada koji se zove Mikronaselje. Kako saznajemo, na toj lokaciji, osim plastike, bilo je i drvenih paleta, tkanina i drugog neopasnog otpad.

-  Ne zna se šta je tačan uzrok požara. Više detalja znaće se kada se požar potpuno ugasi i završi istraga, koja je u toku– rečeno nam je u kikindskoj policiji.

Vatru su noćas primetili stanari okolnih ulica i pozvali vatrogasce. Na mestu događaja bila je i policija. Materijalna šteta je sigurno, velika.

BONUS VIDEO: