Гашење је трајало целу ноћ, интервенисало је 16 ватрогасаца са шест возила, настављено је и јутрос и пожар је локализован тек данас пре подне, али је поливње ватре водом настављено док се потпуно не угаси, тако да су ватрогасци још на терену. Најважније је да нема опасности од ширења.

- Пожар је локализован и нема опасности од ширења на околину. Синоћ је на терену било девет ватрогасаца-спасилаца, који су интервенисали са четири возила, а помоћ нам је пружало још седам ватрогасаца са два возила Индустријске ватрогасне јединице НИС-а. Јутрос је на лицу места шест ватрогасаца, са три возила – саопштио је Зоран Будиша, начелник Одељења за ванредне ситуације ПУ Кикинда.

Горео отпад

У питању је велико складиште, у којем је, на отвореном простору, једна новосадска фирма, држала пластику, па се мирис изгореле пластике јутрос осетио у делу града који се зове Микронасеље. Како сазнајемо, на тој локацији, осим пластике, било је и дрвених палета, тканина и другог неопасног отпад.

-  Не зна се шта је тачан узрок пожара. Више детаља знаће се када се пожар потпуно угаси и заврши истрага, која је у току– речено нам је у кикиндској полицији.

Ватру су ноћас приметили станари околних улица и позвали ватрогасце. На месту догађаја била је и полиција. Материјална штета је сигурно, велика.

БОНУС ВИДЕО: