Lepa brineta je u novembru ove godine predstavljala Albaniju na izboru za Mis Univerzuma, a premda nije postigla visok plasman, očarala je svetsku javnost.

Tako bar pokazuju glasovi publike po kojima je upravo Endi jedna od top 5 finalistkinja izbora.

 

 

 

 

Endi se bavi modelingom od 2014, a po sopstvenom priznanju tokom čitave karijere je oscilirala sa kilogramima, pa je rekla kako je ukupno smršala oko 20 kilograma u poslednjih nekoliko godina.

Smatra se najlepšom Albankom, a tamošnja javnost često spekuliše da se podvrgla čitavom nizu estetskih intervencija na licu. Ona je to kategorično demantovala, istakavši da od malena ima puna usta i mali nos.

- Gojila sam se i mršavila, moje crte lica su se menjale kako sam rasla i sazrevala, ali ne, nisam imala plastične operacije. Volela bih da, pošto tehnologija napreduje, bude izmišljen detektor za zahvate i da me stavite unutra i uverite se da sam potpuno prirodna - rekla je ova 24-godišnjakinja, prenosi Blic žena.

 

 

 

 

Atraktivna Albanka je takođe u februaru i junu ove godine bila gost Nedelje mode u Milanu, gde se obrela na poziv kreatora Stefana Gabane. Posebno se istakla kada se na jednoj od revija brenda D&G pojavila samo u korsetu optočenom šljokicama.

Krasila je naslovne strane magazina "Harper's Bazaar" u Grčkoj i Bugarskoj.

 

 

Endi studira međunarodne odnose na Univerzitetu u Tiranu, a govori četiri jezika - albanski, engleski, turski i italijanski.

Ipak, ono što je zasmetalo mnogim Srbima jeste njeno često postavljanje ruku u obliku dvoglavog orla koje se vezuje za veličanje takozvane Velike Albanije, što mnogi shvataju kao provokaciju. Velika Albanija je politički pokret koji ima za cilj da ujedini sve etničke Albance i teritorije na kojima žive, ili su navodno nekad živeli, u jedan entitet.

Pored postojeće Republike Albanija, pojam uključuje oblasti u sastavu susednih država, i to: u Srbiji su to autonomna pokrajina Kosovo i Metohija, južni deo Južne i istočne Srbije (među Albancima poznata kao Preševska dolina) i južni deo Šumadije i zapadne Srbije (među Albancima poznat kao Sandžak), u Crnoj Gori južni deo države, u Grčkoj njen severozapad tj. okruzi Tesprotija i Preveza, kao i ostatak teritorije koja se nekada nalazila u sastavu Janjinskog vilajeta (među Albancima oblast poznata kao Čamerija), kao i zapadni delovi Severne Makedonije (među Albancima poznata kao Ilirida).

BONUS VIDEO: