Лепа бринета је у новембру ове године представљала Албанију на избору за Мис Универзума, а премда није постигла висок пласман, очарала је светску јавност.

Тако бар показују гласови публике по којима је управо Енди једна од топ 5 финалисткиња избора.

 

 

 

 

Енди се бави моделингом од 2014, а по сопственом признању током читаве каријере је осцилирала са килограмима, па је рекла како је укупно смршала око 20 килограма у последњих неколико година.

Сматра се најлепшом Албанком, а тамошња јавност често спекулише да се подвргла читавом низу естетских интервенција на лицу. Она је то категорично демантовала, истакавши да од малена има пуна уста и мали нос.

- Гојила сам се и мршавила, моје црте лица су се мењале како сам расла и сазревала, али не, нисам имала пластичне операције. Волела бих да, пошто технологија напредује, буде измишљен детектор за захвате и да ме ставите унутра и уверите се да сам потпуно природна - рекла је ова 24-годишњакиња, преноси Блиц жена.

 

 

 

 

Атрактивна Албанка је такође у фебруару и јуну ове године била гост Недеље моде у Милану, где се обрела на позив креатора Стефана Габане. Посебно се истакла када се на једној од ревија бренда Д&Г појавила само у корсету опточеном шљокицама.

Красила је насловне стране магазина "Харпер'с Базаар" у Грчкој и Бугарској.

 

 

Енди студира међународне односе на Универзитету у Тирану, а говори четири језика - албански, енглески, турски и италијански.

Ипак, оно што је засметало многим Србима јесте њено често постављање руку у облику двоглавог орла које се везује за величање такозване Велике Албаније, што многи схватају као провокацију. Велика Албанија је политички покрет који има за циљ да уједини све етничке Албанце и територије на којима живе, или су наводно некад живели, у један ентитет.

Поред постојеће Републике Албанија, појам укључује области у саставу суседних држава, и то: у Србији су то аутономна покрајина Косово и Метохија, јужни дeо Јужне и источне Србије (међу Албанцима позната као Прешевска долина) и јужни дeо Шумадије и западне Србије (међу Албанцима познат као Санџак), у Црној Гори јужни дeо државе, у Грчкој њен северозапад тј. окрузи Теспротија и Превеза, као и остатак територије која се некада налазила у саставу Јањинског вилајета (међу Албанцима област позната као Чамерија), као и западни делови Северне Македоније (међу Албанцима позната као Илирида).

БОНУС ВИДЕО: