Vesti o Šumaherovom stanju od njegove teške nesreće koju je doživeo 29. decembra 2013. godine tokom skijanja, ni danas nema mnogo. Jedan od bliskih Mihaelovih prijatelja, Žan Tod, ponekad posećuje nekadašnjeg šampiona u porodičnoj kući u Švajcarskoj, a u njegovim izjavama se može ponaći pokoji detalj.

"Mihael je ovde, tako da mi ne nedostaje. Međutim, jednostavno nije onakav kakav je bio. Drugačiji je i o njemu se brinu njegova supruga i deca. Oni ga štite", rekao je nedavno Tod.

Ranije su prodati njegovi F1 bolidi, a primer je bolid iz 2003. godine koji je prošle godine prodat na aukciji za 14 miliona evra. Takođe, na aukciji su prodati razni predmeti koji su mu pripadali, od kaciga, preko rukavica pa do odeće.

Sada je na prodaju ponuđen Šumaherov F430 spajder, koji je nabavio 2005. godine. Da li ga je dobio na poklon ili po "prijateljskoj ceni", za sada nije poznato.

Automobil je lakiran u crvenu boju, dok je unutrašnjost u bež boji osim crne armaturne ploče. F430 se je predstavljen 2004. godine kao evolucija modela 360 koji je zamenio. Zato je predaja ovog modela u Šumaherove ruke poslužila kao marketinški potez kompanije iz Maranela.

Automobil pokreće 4,3 litarski atmosferski V8 motor, koji isporučuje 490 KS i koji je uparen sa 6-stepenim automatskim menjačem, dok se iza upravljača nalaze lopatice za promenu stepena prenosa. Spider od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu te dostiže maksimalnih 311 km/h.

Navodno, Mihael je automobil vozio retko, a možda i nikada te ga je poklonio svom ocu. Ferrari je još uvek registrovan upravo na Rolfa Šumahera.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".