Вести о Шумахеровом стању од његове тешке несреће коју је доживео 29. децембра 2013. године током скијања, ни данас нема много. Један од блиских Михаелових пријатеља, Жан Тод, понекад посећује некадашњег шампиона у породичној кући у Швајцарској, а у његовим изјавама се може понаћи покоји детаљ.

"Михаел је овде, тако да ми не недостаје. Међутим, једноставно није онакав какав је био. Другачији је и о њему се брину његова супруга и деца. Они га штите", рекао је недавно Тод.

Раније су продати његови Ф1 болиди, а пример је болид из 2003. године који је прошле године продат на аукцији за 14 милиона евра. Такође, на аукцији су продати разни предмети који су му припадали, од кацига, преко рукавица па до одеће.

Сада је на продају понуђен Шумахеров Ф430 спајдер, који је набавио 2005. године. Да ли га је добио на поклон или по "пријатељској цени", за сада није познато.

Аутомобил је лакиран у црвену боју, док је унутрашњост у беж боји осим црне арматурне плоче. Ф430 се је представљен 2004. године као еволуција модела 360 који је заменио. Зато је предаја овог модела у Шумахерове руке послужила као маркетиншки потез компаније из Маранела.

Аутомобил покреће 4,3 литарски атмосферски В8 мотор, који испоручује 490 КС и који је упарен са 6-степеним аутоматским мењачем, док се иза управљача налазе лопатице за промену степена преноса. Спидер од 0 до 100 км/х убрзава за 4,1 секунду те достиже максималних 311 км/х.

Наводно, Михаел је аутомобил возио ретко, а можда и никада те га је поклонио свом оцу. Феррари је још увек регистрован управо на Ролфа Шумахера.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".