- Policija je dobila dojavu nešto iza deset sati ujutro o sumnji na kazneno delo ubistva. Dolaskom smo nažalost potvrdili tu sumnju. Vrlo smo brzo locirali muškarca za kojeg smo sumnjali da je počinio ubistvo. Stavili smo taj objekat pod nadzor. Međutim, po ulasku u sam prostor, obistinile su se naše sumnje. Potvrdili smo da je počinjeno još jedno ubistvo i da je muškarac sam sebi oduzeo život - rekla je portparol zagrebačke policije Marija Goati.

Na pitanje koliko je policajaca bilo na intervenciji odgovorila je da kada se radi o ovakvim teškim kaznenim delima primarno dolaze policijski službenici najbliže policijske stanice. No zbog ozbiljnosti cele situacije brzo su im se priključili ostali rodovi, odnosno kriminalistička policija, jedinica specijalne i interventne policije, kao i antiteroristička jedinica, rekla je, prenosi hrvatski Indeks.

Goati je kazala kako počinitelj nije od ranije poznat policiji.

- Policija u toj porodici nije imala postupanja, dakle nije nam od ranije poznat, ni nama ni Centru za socijalnu zaštitu - izjavila je Goati.

Istaknula je kako je oružje kojim je počinjeno ubistvo, počinitelj posedovao ilegalno.

Foto: Društvene mreže

 

Rekla je kako je od dojave događaja do ulaska u prostor i potvrđene sumnje da se u stvari radi o dvostrukom ubistvu i samoubistvu, prošlo manje od sat vremena. 

- Ono što sad preostaje policiji jeste da završi uviđaj, odnosno da vrati događaj unazad i otkrije dinamiku - što se tačno dogodilo, odnosno što je prethodilo ovom tragičnom događaju - osoba koja je oduzela dva života je na kraju i sama sebi presudila - rekla je Goati.

"Bio svadljiv, agresivan i mrzeo je autoritete"

Zvonimir Drvodelić je celi svoj radni vek proveo zaposlen kao aviomehaničar u Vazduhoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici.

U toj kompaniji zaposlio se još u bivšoj Jugoslaviji ranih 80-tih godina prošlog veka kada je ta firma nosila ime "Zmaj" i obavljala poslove popravka borbenih aviona JNA. Kolege koji su radili s njim tvrde da je bio profesionalan mehaničar, ali je sam određivao šta će da radi.

Tvrde da je bio svadljiv i agresivan te da nije voleo autoritete. Prema njihovim rečima nije bio društvena osoba, prenosi Jutarnji list.

Nije volio da se druži sa kolegama niti je dolazio na neke proslave koje su organizirane u kompaniji.

Kao najbolji primer njegove osobnosti iznose podatak da nito od njegovih najbližih kolega nije znao kada je pre otprilike tri godine otišao u penziju. Jednostavno nikome nije rekao da odlazi.

Supruga koju je ubio bila je zaposlenica Zagrebačke banke i suaovornici nam tvrde da je bila sušta suprotnost svom suprugu.

Ujek susretljiva i spremna da pomogne. Iza njih ostali su sin i ćerka.

Ubio majku i suprugu pa počinio samoubistvo

Drvodelić je u petak prepodne u prodavnici u Velikoj Gorici usmrtio suprugu i potom se zatvorio u kući koju je okružila policija, a oko podneva je počinio samoubistvo. Pre toga je usmrtio i majku.

Zagrebačka policija je izvestila da su u kući gde su locirali osumnjičenog oko 11.20 sati pronađena tela starije članice porodice i muškarca, koji je naknadno identifikovan kao počinilac samog krivičnog dela.

Prema prvim podacima osumnjičeni je u petak oko 10 sati puškom ubio svoju suprugu u cvećari nedaleko njihove porodične kuće u istoj ulici u Velikoj Gorici.

Nakon bega s mjesta zločina zatvorio se u svoju kuću koju je okružila interventna i specijalna policija, a celo područje zločina bilo je blokirano.

(Indeks.hr, Jutarnji list)

BONUS VIDEO: