- Полиција је добила дојаву нешто иза десет сати ујутро о сумњи на казнено дело убиства. Доласком смо нажалост потврдили ту сумњу. Врло смо брзо лоцирали мушкарца за којег смо сумњали да је починио убиство. Ставили смо тај објекат под надзор. Међутим, по уласку у сам простор, обистиниле су се наше сумње. Потврдили смо да је почињено још једно убиство и да је мушкарац сам себи одузео живот - рекла је портпарол загребачке полиције Марија Гоати.

На питање колико је полицајаца било на интервенцији одговорила је да када се ради о оваквим тешким казненим делима примарно долазе полицијски службеници најближе полицијске станице. Но због озбиљности целе ситуације брзо су им се прикључили остали родови, односно криминалистичка полиција, јединица специјалне и интервентне полиције, као и антитерористичка јединица, рекла је, преноси хрватски Индекс.

Гоати је казала како починитељ није од раније познат полицији.

- Полиција у тој породици није имала поступања, дакле није нам од раније познат, ни нама ни Центру за социјалну заштиту - изјавила је Гоати.

Истакнула је како је оружје којим је почињено убиство, починитељ поседовао илегално.

Фото: Друштвене мреже

 

Рекла је како је од дојаве догађаја до уласка у простор и потврђене сумње да се у ствари ради о двоструком убиству и самоубиству, прошло мање од сат времена. 

- Оно што сад преостаје полицији јесте да заврши увиђај, односно да врати догађај уназад и открије динамику - што се тачно догодило, односно што је претходило овом трагичном догађају - особа која је одузела два живота је на крају и сама себи пресудила - рекла је Гоати.

"Био свадљив, агресиван и мрзео је ауторитете"

Звонимир Дрводелић је цели свој радни век провео запослен као авиомеханичар у Ваздухопловно-техничком центру у Великој Горици.

У тој компанији запослио се још у бившој Југославији раних 80-тих година прошлог века када је та фирма носила име "Змај" и обављала послове поправка борбених авиона ЈНА. Колеге који су радили с њим тврде да је био професионалан механичар, али је сам одређивао шта ће да ради.

Тврде да је био свадљив и агресиван те да није волео ауторитете. Према њиховим речима није био друштвена особа, преноси Јутарњи лист.

Није волио да се дружи са колегама нити је долазио на неке прославе које су организиране у компанији.

Као најбољи пример његове особности износе податак да нито од његових најближих колега није знао када је пре отприлике три године отишао у пензију. Једноставно никоме није рекао да одлази.

Супруга коју је убио била је запосленица Загребачке банке и суаоворници нам тврде да је била сушта супротност свом супругу.

Ујек сусретљива и спремна да помогне. Иза њих остали су син и ћерка.

Убио мајку и супругу па починио самоубиство

Дрводелић је у петак преподне у продавници у Великој Горици усмртио супругу и потом се затворио у кући коју је окружила полиција, а око поднева је починио самоубиство. Пре тога је усмртио и мајку.

Загребачка полиција је известила да су у кући где су лоцирали осумњиченог око 11.20 сати пронађена тела старије чланице породице и мушкарца, који је накнадно идентификован као починилац самог кривичног дела.

Према првим подацима осумњичени је у петак око 10 сати пушком убио своју супругу у цвећари недалеко њихове породичне куће у истој улици у Великој Горици.

Након бега с мјеста злочина затворио се у своју кућу коју је окружила интервентна и специјална полиција, а цело подручје злочина било је блокирано.

(Индекс.хр, Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО: