* "Nportal" je rešio da napravi rekonstrukciju otmice Stefana Živojinovića i da iz arhive izvuče stare novinske tekstove o ovom slučaju. *

Mojmir Radulović, čovek za koga se spekulisalo da je oteo Stefana Živojinovića (iako se taj događaj zvanično nije ni desio kada je policijska istraga u pitanju), ubijen je 2005. sa sedam metaka u glavu u španskom letovalištu. Pojedine novine u Srbiji su taj događaj predstavile kao "ubistvo otmičara Stefana Živojinovića", a mi u celosti prenosimo jedan od tih tekstova:

Ubijen otmičar

"Lepa Brena trebalo je da gostuje u Šouu "Ništa osobno", Koji na Hrvatskoj televiziji vodi Nives Ivanković, poznata po ulozi Nataše Jug iz sapunice "Vila Maria". Sve je bilo dogvoreno i producent emisije Evdin Softić pošao je u Beograd da dogovori detalje snimanja, a onda je stigla vest da je Brena ipak - nepoželjna. To se i moglo očekivati budući da ima naznaka da bi ubistvo Mojmira Radulovića moglo imati veze sa porodicom Živojinović.

Foto: Arhiv Borbe

 

Naime, najuticajniji hrvatski politički nedeljnik "Globus" objavio je da je Radulović likvidiran zbog svojevremene otmice sina Lepe Brene. O njemu su hrvatske bezbednosne službe saznale da je sarađivao, sa  do danas nepoznatim otmičarima koji su tražili i dobili tadašnjih 2.5 miliona DEM.

Isplata je navodno obavljena na području Dubrovnika, gde je Radulović izvesno vreme živeo, otkako se oženio Dubrovčankom Ivanom Popović. U tom gradu nije dugo ostao, jer su mu lokalni mafijaši, u znak upozorenja da je nepoželjan, minirali kuću. Tada se sa porodicom preselio u Zagreb, a kasnije u Španiju, gde je nastavio da se bavi kriminalnim aktivnostima koje su obuihvatale šverc oružja, ljudi, narkotika, nafte i cigareta"

(Arhiv Borbe, Svet 17.11.2005.)  

Sve delove serijala "Retrospektiva otmice Stefana Živojinovića" možete pročitati na OVOM linku.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".