* "Нпортал" је решио да направи реконструкцију отмице Стефана Живојиновића и да из архиве извуче старе новинске текстове о овом случају. *

Мојмир Радуловић, човек за кога се спекулисало да је отео Стефана Живојиновића (иако се тај догађај званично није ни десио када је полицијска истрага у питању), убијен је 2005. са седам метака у главу у шпанском летовалишту. Поједине новине у Србији су тај догађај представиле као "убиство отмичара Стефана Живојиновића", а ми у целости преносимо један од тих текстова:

Убијен отмичар

"Лепа Брена требало је да гостује у Шоуу "Ништа особно", Који на Хрватској телевизији води Нивес Иванковић, позната по улози Наташе Југ из сапунице "Вила Мариа". Све је било догворено и продуцент емисије Евдин Софтић пошао је у Београд да договори детаље снимања, а онда је стигла вест да је Брена ипак - непожељна. То се и могло очекивати будући да има назнака да би убиство Мојмира Радуловића могло имати везе са породицом Живојиновић.

Фото: Архив Борбе

 

Наиме, најутицајнији хрватски политички недељник "Глобус" објавио је да је Радуловић ликвидиран због својевремене отмице сина Лепе Брене. О њему су хрватске безбедносне службе сазнале да је сарађивао, са  до данас непознатим отмичарима који су тражили и добили тадашњих 2.5 милиона ДЕМ.

Исплата је наводно обављена на подручју Дубровника, где је Радуловић извесно време живео, откако се оженио Дубровчанком Иваном Поповић. У том граду није дуго остао, јер су му локални мафијаши, у знак упозорења да је непожељан, минирали кућу. Тада се са породицом преселио у Загреб, а касније у Шпанију, где је наставио да се бави криминалним активностима које су обуихватале шверц оружја, људи, наркотика, нафте и цигарета"

(Архив Борбе, Свет 17.11.2005.)  

Све делове серијала "Ретроспектива отмице Стефана Живојиновића" можете прочитати на ОВОМ линку.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".