Sud je pozvao devet članova porodica Martinović, Božović i Čikić, koji će prvi put dati iskaze pred pravosudnim organima i pričati o svom gubitku i tom zločinu. Druga glavna rasprava zakazana je za sutra, 29. decembar, kada će iskaze dati pet članova porodica Aćimović i Vlahović.

Najpre su svedočili Ivan i Milena Božović, roditelji čija je ćerka ubijena u holu škole, jer je to jutro bila dežurna. Oni su ispričali kako su tražili ćerku ispred škole kada su čuli da je bila pucnjava, kako su tračali do Urgentnog centra, nadali se da je samo povređena i da je ipak živa. 

Kako su naveli, kada su sva deca iz njenog odeljenja izašla ispred škole, i dalje su se nadali da njihova ćerka negde sakrila. 

Ispričali su u kakvom su šoku bili kad su im u policiji rekli da Ane više nema, o agoniji koju su prolazili tih dana, nemogućnosti da funkcionišu i da se imalo posvete starijem sinu, o teškoći prihvatanja da im više nema deteta...

U sudnici je za vreme njihovog svegočenja bilo pedesetak njihovih prijatelja, rođaka, kao i mnogo novinara, a tokom njihovog svedočenja svi su plakali. 

Posebno je bio potresan momenat kada je svedočila majka ubijene devojčice koja je rekla kako i nakon što je od policije saznala da je među ubijenima i Ana, te nakon povratka kući i saopštavanja te vesti najbližima, ponovo otišla ispred škole u nadi da će je naći. 

- Bez obzira na sve što smo saznali, ja ne prihvatam da nje i dalje nema. Opet idem posle škole u nadi da ću tamo sresti, da to ipak nije istina. Srećem direktorku koju sam pitala "je li stvarno ona" i koja mi kaže "jeste, ja sam je identifikovala" - navela je ona. 

BONUS VIDEO: