Суд је позвао девет чланова породица Мартиновић, Божовић и Чикић, који ће први пут дати исказе пред правосудним органима и причати о свом губитку и том злочину. Друга главна расправа заказана је за сутра, 29. децембар, када ће исказе дати пет чланова породица Аћимовић и Влаховић.

Најпре су сведочили Иван и Милена Божовић, родитељи чија је ћерка убијена у холу школе, јер је то јутро била дежурна. Они су испричали како су тражили ћерку испред школе када су чули да је била пуцњава, како су трачали до Ургентног центра, надали се да је само повређена и да је ипак жива. 

Како су навели, када су сва деца из њеног одељења изашла испред школе, и даље су се надали да њихова ћерка негде сакрила. 

Испричали су у каквом су шоку били кад су им у полицији рекли да Ане више нема, о агонији коју су пролазили тих дана, немогућности да функционишу и да се имало посвете старијем сину, о тешкоћи прихватања да им више нема детета...

У судници је за време њиховог свегочења било педесетак њихових пријатеља, рођака, као и много новинара, а током њиховог сведочења сви су плакали. 

Посебно је био потресан моменат када је сведочила мајка убијене девојчице која је рекла како и након што је од полиције сазнала да је међу убијенима и Ана, те након повратка кући и саопштавања те вести најближима, поново отишла испред школе у нади да ће је наћи. 

- Без обзира на све што смо сазнали, ја не прихватам да ње и даље нема. Опет идем после школе у нади да ћу тамо срести, да то ипак није истина. Срећем директорку коју сам питала "је ли стварно она" и која ми каже "јесте, ја сам је идентификовала" - навела је она. 

БОНУС ВИДЕО: