- Gledali smo kviz i tada smo saznali za njegovu odluku. Iznenadili smo se. Nismo apelovali u prethodnom periodu. Ima dece kojoj je stvarno hitan novac, naročito deci-leptirima. Postoji lek za njih, ali je jako skup. Zbog toga nismo apelovali za novac, jer smatramo da je u ovom momentu novac potrebniji nekom drugome - ovako je porodica malog Todora komentarisala njegov viteški potez.

- Letos smo videli veliku uplatu na Todorov račun i iznenadili smo se. Zanimalo nas je ko je uplatio, ali nismo mogli da pronađemo Veljka Kotlaju. Sinoć smo gledali kviz i shvatili da je to on. Tokom avgusta na portalima je deljena vest daje Todoru potrebna pomoć, ali to je bila stara vest. Pretpostavljam da je on to video i uplatio. Iznenadio nas je njegov potez, kako je uspeo da pronađe Todora. Svakog ko je kontaktirao s nama u poslednjem periodu uputili smo na drugu decu. Takmičar kviza nije kontaktirao s nama, verovatno je podatke pronašao u nekoj objavi i doneo odluku. Zahvalni smo mu na gestu, ali Todor trenutno nije u životnoj opasnosti - rekli su za Kurir.

Foto: printskrin društvene mreže

 

"Bravo, bravo i bravo"

"Bravo, Veljko", "Ti si junak večerašnjeg kviza", "Odavno Potera nije bila veće uživanje za gledanje", samo su neki od komentara oduševljenja koji se mogu pročitati nakon što je Veljko izgovorio šta planira sa svojim delom novca.

Veljko je u prvoj igri osvojio 60.000 dinara, ali je gledaoce iznenadio hrabrom odlukom da prihvati ponuđenu sumu od rekordnih 1.500.000 dinara. Zanimljivo je da je Veljko, sve do samog kraja kviza i pobede nad Milicom, bio ubeđen da je tako nešto nemoguće i da će najpre njega, a potom i ceo tim Tragačica uspeti da stigne.

Od prvog dana se bori za život

Uplata Veljka Kotlaje je prema informacijama sa sajta evidentirana 21. avgusta ove godine. Za Todorovo lečenje ukupno je potrebno 33.396. 300 dinara, a za sada je sakupljeno 26. 901. 825 dinara i 83 pare.

Već u prvim danima u porodilištu dolazi do komplikovanja njegovog zdravstvenog stanja, opisana je neonatalna konvulzija u prvih 48 sati života, a par dana nakon toga ustanovljena obostrana upala pluća.

Od rođenja je više puta bio hospitalizovan dok je samo dva meseca proveo kod kuće.

Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen.

Todor ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis.

(Kurir)

BONUS VIDEO: