- Гледали смо квиз и тада смо сазнали за његову одлуку. Изненадили смо се. Нисмо апеловали у претходном периоду. Има деце којој је стварно хитан новац, нарочито деци-лептирима. Постоји лек за њих, али је јако скуп. Због тога нисмо апеловали за новац, јер сматрамо да је у овом моменту новац потребнији неком другоме - овако је породица малог Тодора коментарисала његов витешки потез.

- Летос смо видели велику уплату на Тодоров рачун и изненадили смо се. Занимало нас је ко је уплатио, али нисмо могли да пронађемо Вељка Котлају. Синоћ смо гледали квиз и схватили да је то он. Током августа на порталима је дељена вест даје Тодору потребна помоћ, али то је била стара вест. Претпостављам да је он то видео и уплатио. Изненадио нас је његов потез, како је успео да пронађе Тодора. Сваког ко је контактирао с нама у последњем периоду упутили смо на другу децу. Такмичар квиза није контактирао с нама, вероватно је податке пронашао у некој објави и донео одлуку. Захвални смо му на гесту, али Тодор тренутно није у животној опасности - рекли су за Курир.

Фото: принтскрин друштвене мреже

 

"Браво, браво и браво"

"Браво, Вељко", "Ти си јунак вечерашњег квиза", "Одавно Потера није била веће уживање за гледање", само су неки од коментара одушевљења који се могу прочитати након што је Вељко изговорио шта планира са својим делом новца.

Вељко је у првој игри освојио 60.000 динара, али је гледаоце изненадио храбром одлуком да прихвати понуђену суму од рекордних 1.500.000 динара. Занимљиво је да је Вељко, све до самог краја квиза и победе над Милицом, био убеђен да је тако нешто немогуће и да ће најпре њега, а потом и цео тим Трагачица успети да стигне.

Од првог дана се бори за живот

Уплата Вељка Котлаје је према информацијама са сајта евидентирана 21. августа ове године. За Тодорово лечење укупно је потребно 33.396. 300 динара, а за сада је сакупљено 26. 901. 825 динара и 83 паре.

Већ у првим данима у породилишту долази до компликовања његовог здравственог стања, описана је неонатална конвулзија у првих 48 сати живота, а пар дана након тога установљена обострана упала плућа.

Од рођења је више пута био хоспитализован док је само два месеца провео код куће.

Разлог његове хоспитализације су пре свега инфекције, поновљене упале плућа, које су довеле до још већих компликација његовог здравственог стања, те је био и животно угрожен.

Тодор има дијагнозе Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica и Paralysis plicarum vocalium et laryngis.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: