Nikola Topić, najbolji igrač ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za juniore, a jedan od najtalentovanijih na svetu u svojoj generaciji, vratio se u Zvezdu iz Mege.

Predstavio ga je, na društvenim mrežama crveno-belih, Miloš Teodosić, i to pomažući mu da se spakuje u Zvezdinoj radnji. Sve je "Teo" začinio komentarima "Top!", kad se njegov košarkaški naslednik pakovao, ali i rečima "Ovo si zaboravio" - kada je na red došao dres.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo:

 

 

 

Ovu vest potvrdio je i Nikolin agent Miško Ražnatović koji je se oglasio putem društvenih mreža. 

- Pošto ulazimo u Novu godinu, ovo bi možda moglo biti označeno kao fotografija meseca. Misija je završena jer je Nikola Topić spreman da igra Evroligu - napisao je Ražnatović uz fotografiju njega i Nikole.

 

Osamnaestogodišnjak, sin proslavljenog igrača Zvezde Milenka Topića, kaže da je srećan što je opet na Malom Kalemegdanu.

U prvoj izjavi za medije kao novi plejmejker Zvezde, otkriva da je već odradio trening sa timom Janisa Sferopulosa, ali i da je kontakta sa crveno-belima bilo i ranije.

- Pa tako je, vratio sam se, drago mi je što sam se vratio i što sam ovde. Danas sam odradio prvi trening sa njima i stvarno svi momci su odlični, maksimalno su mi pomogli da se što pre priviknem. Putovaću s njima u Atinu, ali ne znam da li ću igrati tamo, to ćemo još da vidimo. Ali sve u svemu srećan sam što sam ovde - rekao je Topić novinarima na novogodišnjem koktelu KK Crvene zvezde.

Zvezda ga je predstavila u utorak uveče kratkim video snimkom sa Milošem Teodosićem, kom će i biti ispomoć na poziciji organizatora igre.

Situaciju mu je olakšalo to što je Šabaz Nejpir otišao u Olimpiju iz Milana i što je oslobodio jedno mesto u spoljnoj liniji posle prilično razočaravajućih nekoliko meseci.

- Jeste, mi smo imali kontakte još pre mesec dana, o tome da se ja vratim, naravno meni je sve to zvučalo dobro na prvu ruku, ali sam hteo da odradim polusezonu u Megi, pa onda da vidimo i otvorila se takva situacija. Stvarno mi se otvorila dobra situacija tako da jednostavno nisam mogao da odbijem - rekao je Topić.

Topić bi trebalo da bude u timu Crvene zvezde narednog vikenda na meču 14. kola ABA lige protiv Igokee.

Podsetimo, Nikola Topić je igrao fantastično u Megi: statistika kaže da su mu proseci u ABA ligi bili 18,6 poena, 6,9 asistencija i 3,7 skoka po utakmici.

Zato i ne čudi što dolazak momka rođenog 2005. godine raduje "delije", ali i što mu se već sada predviđa izuzetno visoka pozicija na predstojećem, NBA draftu 2024.

BONUS VIDEO: