Никола Топић, најбољи играч овогодишњег Европског првенства за јуниоре, а један од најталентованијих на свету у својој генерацији, вратио се у Звезду из Меге.

Представио га је, на друштвеним мрежама црвено-белих, Милош Теодосић, и то помажући му да се спакује у Звездиној радњи. Све је "Тео" зачинио коментарима "Топ!", кад се његов кошаркашки наследник паковао, али и речима "Ово си заборавио" - када је на ред дошао дрес.

Погледајте и сами како је то изгледало:

 

 

 

Ову вест потврдио је и Николин агент Мишко Ражнатовић који је се огласио путем друштвених мрежа. 

- Пошто улазимо у Нову годину, ово би можда могло бити означено као фотографија месеца. Мисија је завршена јер је Никола Топић спреман да игра Евролигу - написао је Ражнатовић уз фотографију њега и Николе.

 

Осамнаестогодишњак, син прослављеног играча Звезде Миленка Топића, каже да је срећан што је опет на Малом Калемегдану.

У првој изјави за медије као нови плејмејкер Звезде, открива да је већ одрадио тренинг са тимом Јаниса Сферопулоса, али и да је контакта са црвено-белима било и раније.

- Па тако је, вратио сам се, драго ми је што сам се вратио и што сам овде. Данас сам одрадио први тренинг са њима и стварно сви момци су одлични, максимално су ми помогли да се што пре привикнем. Путоваћу с њима у Атину, али не знам да ли ћу играти тамо, то ћемо још да видимо. Али све у свему срећан сам што сам овде - рекао је Топић новинарима на новогодишњем коктелу КК Црвене звезде.

Звезда га је представила у уторак увече кратким видео снимком са Милошем Теодосићем, ком ће и бити испомоћ на позицији организатора игре.

Ситуацију му је олакшало то што је Шабаз Нејпир отишао у Олимпију из Милана и што је ослободио једно место у спољној линији после прилично разочаравајућих неколико месеци.

- Јесте, ми смо имали контакте још пре месец дана, о томе да се ја вратим, наравно мени је све то звучало добро на прву руку, али сам хтео да одрадим полусезону у Меги, па онда да видимо и отворила се таква ситуација. Стварно ми се отворила добра ситуација тако да једноставно нисам могао да одбијем - рекао је Топић.

Топић би требало да буде у тиму Црвене звезде наредног викенда на мечу 14. кола АБА лиге против Игокее.

Подсетимо, Никола Топић је играо фантастично у Меги: статистика каже да су му просеци у АБА лиги били 18,6 поена, 6,9 асистенција и 3,7 скока по утакмици.

Зато и не чуди што долазак момка рођеног 2005. године радује "делије", али и што му се већ сада предвиђа изузетно висока позиција на предстојећем, НБА драфту 2024.

БОНУС ВИДЕО: