"Iskreno se izvinjavam jevrejskoj zajednici... Nije mi bila namera da ih povredi ili ponizim i duboko žalim zbog bola koju sam možda prouzrokovao. Predan sam započeti od sebe i učiti iz ovog iskustva kako bih osigurao veće razumevanje u budućnosti. Vaš oprost mi je važan, a ja sam predan ispravljanju štete i približavanju jedinstva", napisao je Kanje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ye (@kanyewest)

Vest, takođe poznat kao Ye, naširoko je osuđivan nakon antisemitskih izjava. Sve je počelo kada je Američki jevrejski odbor repera prozvao zbog objave na Instagramu u kojoj je insinuirao da repera Didija, čije je pravo ime Šon Kombs, kontrolišu Jevreji.

Vestova objava sastojala se od snimaka njegovog razgovora s Didijem o kontroverznim majicama s natpisom White Lives Matter koje je predstavio na reviji u Parizu.

Didi je kritikovao majice i poručio ljudima da ih ne kupuju i ne nose. Dan kasnije Vest je počeo objavljivati snimke svojih tekstualnih poruka s Didijem, koji se očito želio naći kako bi porazgovarao o problemu. Kanje nije blagonaklono prihvatio njegov predlog te je rekao da su Jevreji rekli Didiju da ga nazove, aludirajući na to da ga kontrolišu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".