"Искрено се извињавам јеврејској заједници... Није ми била намера да их повреди или понизим и дубоко жалим због бола коју сам можда проузроковао. Предан сам започети од себе и учити из овог искуства како бих осигурао веће разумевање у будућности. Ваш опрост ми је важан, а ја сам предан исправљању штете и приближавању јединства", написао је Кање.

 

Вест, такође познат као Yе, нашироко је осуђиван након антисемитских изјава. Све је почело када је Амерички јеврејски одбор репера прозвао због објаве на Инстаграму у којој је инсинуирао да репера Дидија, чије је право име Шон Комбс, контролишу Јевреји.

Вестова објава састојала се од снимака његовог разговора с Дидијем о контроверзним мајицама с натписом Wхите Ливес Маттер које је представио на ревији у Паризу.

Диди је критиковао мајице и поручио људима да их не купују и не носе. Дан касније Вест је почео објављивати снимке својих текстуалних порука с Дидијем, који се очито желио наћи како би поразговарао о проблему. Кање није благонаклоно прихватио његов предлог те је рекао да су Јевреји рекли Дидију да га назове, алудирајући на то да га контролишу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".