Mihailo Janjušević bio je aktivan na socijalnoj platformi "Onlifans" na kojoj objavljuje provokativne fotografije, na kojima je i zarađivao ozbiljnu svote novca.

Zbog toga je često bio ismevan na društvenoj mreži Tviter od strane drugih korisnika, koji sada, po svemu sudeći, krive sebe za njegovu smrt.

Ova vest izazvala je opštu pometnju, a povodom toga, oglasila se i popularna pevačica, Jelena Karleuša, koja takođe godinama trpi internet nasilje, pa je imala potrebu da prokomentariše ovu temu i otkrije zašto je blokirala Janjuša.

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

 

- Čitam po portalima o samoubistvu brata onog lika Janjuša iz rijalitija, koji je najverovatnije oduzeo sebi život zbog zlostavljanja i uvreda na društvenim mrežama. Svaki put me duboko pogodi kada vidim kako razgoropađeno onlajn zlo uzima živote. Svakom ko bez svog imena i slike, sa lažnog profila, šalje drugima ludačke uvrede, a taj neko zbog toga izvrši samoubistvo - sudila bih za ubistvo. Ako je reč o deci, koja su pokazala posebnu okrutnost u napadima na slabe, takođe bih imala rigorozne mere i za njih i za roditelje. Istog momenta bi bile pronađene sve IP adrese tih ološa, koji su pisali te stvari i svi bi bili pohapšeni za najteže krivično delo. Mnogo mi je žao svih, koji nisu dovoljno jaki da izdrže onlajn napad i mržnju, jer znam da te psihopate napadaju botovski, u hordama, na najbolesniji mogući način. Šta mislite, kako znam? Znate svi odlično kako znam. Žao mi je ovog dečka, pogotovo što je trpeo napade zbog svog brata, zbog svoje se*sualnosti. Da užas i apsurd bude još veći, upravo sam tog Janjuša blokirala zbog konstantnih, brutalnih onlajn uvreda, koje mi je pisao, a nije me ni poznavao, napisala je Jelena Karleuša, pa objasnila kroz šta je ona prošla.

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

 

Brojevi telefona za pomoć SOS telefon osobama koje razmišljaju o samoubistvu - Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

(Alo)

BONUS VIDEO: